Fuldende generationsskifte: Klassisk Ikast-tekstilvirksomhed har gennemført glidende generationsskifte

HRT Textiles i Ikast - oprindeligt grundlagt af afdøde tekstilfabrikant Helge Rasmussen - har netop fuldendt et generationsskifte, hvor hidtidige medejer Karsten Rasmussen nu fortsætter som bestyrelsesformand

Udgivet:04. september 2020, 16.00

Læsetid:2 minutter

Claus Bak Mikkelsen (t.v.) har efter et glidende generationsskifte overtaget HRT Textiles efter Karsten Rasmussen, der fortsætter i familiens hidtidige virksomhed som bestyrelsesformand. Foto: Privat

Jette Aaes
Egnsredaktør

3 år siden

IKAST Tektilvirksomheden HRT Textiles i Ikast har netop sat punktum for det glidende generationsskifte, tekstilvirksomheden igangsatte i 2013. Efter to år i rollen som salgschef blev Claus Bak Mikkelsen dengang del af ejerkredsen. Med udgangen af juni i år trak Karsten Rasmussen, søn af virksomhedens oprindelige grundlægger Helge Rasmussen, sig officielt ud af dagligdagen hos HRT Textiles og som aktionær.

Karsten Rasmussen slipper imidlertid ikke virksomheden helt, da han fortsætter i rollen som bestyrelsesformand.

Passion og potentiale

- Jeg er meget glad for, at Karsten har lyst til at fortsætte som bestyrelsesformand og dermed fortsat vil bidrage til virksomhedens udvikling og vækst. HRT Textiles er en virksomhed med masser af passion og potentiale, og jeg ser frem til at fortsætte mit fantastiske samarbejde med Karsten, siger administrerende direktør Claus Bak Mikkelsen.

Claus og jeg har haft et enestående samarbejde siden 2011, og det glæder mig, at Claus har ønsket at videreføre virksomheden. Med sin fremsynethed har Claus tilført mange nye tiltag, men han har også videreført det værdigrundlag, som virksomheden er bygget på. Jeg vil gerne takke vores mange trofaste kunder og værdifulde samarbejdspartnere for vores gode samarbejde. Det er med fuld tillid til Claus og de mange dygtige medarbejdere, at jeg efter mere end 44 år i virksomheden overdrager det fulde ejerskab og den videre drift, siger Karsten Rasmussen.

Behov for bæredygtighed

HRT Textiles bemærker blandt andet, at flere i dag efterspørger bæredygtig mode, produceret i Europa

Efter årtiers succes som europæisk producent til baby- og børnetøjssegmentet har virksomheden gennem de senere år også opnået succes med sin bæredygtige produktion til voksne.

- Helt konkret har vi mærket en stigende efterspørgsel fra voksensegmentet på produktion med fokus på social ansvarlighed og certifikationer inden for bæredygtighed, siger Karsten Rasmussen med henvisning til, at Ikast-virksomheden blev bæredygtighedscertificeret efter den internationale standard GOTS i 2008.

Kunder med ro i sindet

- Dermed har vi stor erfaring på området, siger Karsten Rasmussen - der bliver suppleret af Claus Bak Mikkelsen:

- Jeg tror på, at vi bliver valgt til, fordi vi altid har satset på ærlighed, viden og fuld gennemsigtighed i alle led fra metervare og produktion til levering. Det giver vores kunder ro i sindet, at de kan stole på, at vi passer på deres brand i alle henseender. Samtidig leverer vi en høj, ensartet kvalitet og holdbarhed. Det er væsentlige konkurrenceparametre, der bliver stadig vigtigere, uanset om det er til et ambitiøst børne-, herre- eller dametøjsbrand, siger Claus Bak Mikkelsen.