Bordingrytter blander sig i toppen

Den 18-årig Marcus Jensen fra Bording har sikret sig sin første medalje ved Special Olympic World Games

Udgivet:18. marts 2019, 08.08

Læsetid:3 minutter

En stolt Marcus jensen sikrede sig bronze i sin første konkurrence ved World Games i Abu Dhabi. Foto: Privatfoto

Laila Kempel
Journalist| lak@ikastavis.dk

Bording 18-årige Marcus Jensen fra Bording har sikret sig sin første medalje - i bronze - i forbindelse med sin deltagelse i Special Olympic World Games i Abu Dhabi.

Den kom i hus i disciplinen Working Trail, hvor han på sit andet valg af hest gennemførte konkurrencen i flot stil.

Betingelserne for hestesport i Special Olympic Games er en smule anderledes.

Træneren til hver enkelt rytter har på forhånd beskrevet, hvilke egenskaber hesten skal have for at matche rytteren. Der stilles to heste til rådighed. Man får lov at prøve den ene, og kasserer man den, så skal man benytte det andet valg.

Det gav spænding for Marcus Jensen, der i samråd med landstræner Karin Lindved valgte at kassere den første hest.

Marcus og landstræneren var ikke tilfredse med den første tildelte hest og traf et meget svært valg - nemlig at lave et byt til den anden hest.

- Så der var mange nerver på, indtil han fik sat sig i sadlen på hesten - og kunne glæde sig over, at det var det korrekte valg, siger Marcus' mor, Heidi Jensen, som sammen med hele den nærmeste familie er rejst med for at heppe på Marcus og de øvrige tre ryttere fra Danmark.

Efterfølgende gik divisioneringen i gang - og her gik det også fint. Marcus kom i den rigtige række efter sine ridekundskaber - så nu var han helt klar til konkurrencerne, hvor både tid og performance tæller.

Marcus var først til start, og han havde et rigtig godt ridt. Men en hest, der var uvant med bomme, placeret som forhindringer gav en lille fejl, som alligevel rakte til en bronzemedalje.

Hele konkurrencen blev fulgt af en rød hvid tribune bestående af Marcus' familie og de andre tre rytters familie. Et smukt syn af røde t-shirts, som har vakt stor interesse fra pressen fra hele verden.

Tirsdag var Marcus igen i konkurrence og fik en lidt nervøs hest, der blev skræmt af dommerbordet og derfor fik en skæv indgang til dressuropgaverne i dagens konkurrence. Han klarede sig alligevel flot og sikrede sig en fjerde plads, - lige udenfor medaljerækkerne. I dag onsdag er der igen konkurrence, og de fire danske ryttere, der trænes af Ikast-duoen: Karin Lindved og Jette Flarup kan glæde sig over flotte topplaceringer. Alle har fået medaljer. Det er blevet til: to guldmedaljer, en sølvmedalje, fem bronzemedaljer og to fjerdepladser.

Onsdag er endnu en konkurrence dag for den lokale rytter.

Hvis man har lyst til at følge med live fra konkurrencerne i Abu Dhabi, så kan det ses på ESPN tv.

Marcus Jensen havde udfordringer i forhold til valg af hesten til sin første konkurrence. Men fik så meget styr på udfordringerne, at det blev til en tredjeplads og en bronzemedalje.
Heidi Jensen følger nervøst med på sidelinje i Abu Dhabi. Foto: Privat
Marcus Jensen fra Bording har massiv opbakning med fra sin familie og de øvrige rytterespårørende. Foto: Privat
Marcus Jensen har både forældre, bedsteforældre og sin storebror Nicklas med til Abu Dhabi. Foto: pRIVAT