Berørt virksomhedsejer efter varetægtsfængsling i storbrands-sag: Jeg har blot ondt af dem, det er gået ud over

Ingen af de fire virksomhedsejere berørt af storbranden i august har kommentarer til varetægtsfængslingen af de fem sigtede i sagen. Samtidig bekræftes det, at bygningen bliver genopført og tre af lejerne er klar til at rykke tilbage

14. november 2020, 20.08

Branden i august på Lene Haus Vej var så voldsom, at politiet måtte afspærre hele området i flere timer. Ingen af de fire lejere i ehvervsbygningen, der brændte ned til grunden, har kommentarer til grundslovsforhøret, hvor fem unge mænd - hvoraf flere skal have relation til banden Loyal to Famiila - blev varetægtsfængslet. Foto: Henrik Ole Jensen

IKAST Ingen af de fire virksomheder på Lene Haus Vej i Ikast, Waterlogic, Vanting Collection, Klima Isolering og SM Værktøj har kommentarer til fredagens grundlovsforhør i Retten i Herning. De fire virksomheder var alle lejere i den erhvervsbygning på Lene Haus Vej i Ikast, som i august under en storbrand blev omdannet til en ruin.

Hårdt ramt af brand

Under grundlovsforhøret blev fem yngre mænd indtil videre fængslet for fire uger med sigtelser for blandt andet forsætlig brandstiftelse, afpresning og ulovlig våbenbesiddelse.

Hos Vanting Collection, der siden branden har boet til leje i en anden bygning på Lene Haus Vej, er den eneste kommentar, direktør og indehaver Ralf Vanting har lyst til at tilføje:

- Jeg har blot ondt af dem, det er gået ud over. Vi blev dengang ramt hårdt af en brand, men er godt videre og ser fremad, siger han.

Han og virksomheden er sammen med Waterlogic, som også er genhuset på Lene Haus Vej, klar til at rykke tilbage, når og hvis den udbrændte erhvervsbygning bliver genopført.

Og det gør den, siger den ene af bygningens to ejere, Claus Hansen, der er grundlægger af boligbyggefirmaet Klimahuse - ligeledes på Lene Haus Vej.

- Jeg kan bekræfte, at forsikringsselskabet genopfører bygningen, præcis som den var, på vores vegne.

En af lejerne, SM Værktøj, er permanent rykket til nye lagerlokaler på Smedevej ligeledes i Ikast, mens virksomhedens salgskontor ligger i Malaga.

Bil med smadret rude

Det fremgår ikke af politiets kommentarer til det lukkede grundlovsforhør, hvilken af de fire virksomheder, der har været involveret i afpresningsforløbet op til branden.

Fra flere sider erfarer Herning Folkeblad, at der i tidsrummet op mod branden blev udøvet en voldsom afpresning mod en af virksomhedsejerne i den nu nedbrændte erhvervsbygning. Flere uafhængige kilder med relation til erhvervsområdet i den sydlige del af byen kan bekræfte, at der på parkeringspladsen i tiden før branden har holdt en bil med smadret bilrude parkeret.