Mindeord om Niels-Jørgen Dalsgaard

Fra Peder Svinth har vi modtaget følgende mindeord om Niels-Jørgen Ruel Ramvold Dalsgaard

Udgivet:20. april 2023, 12.00

Læsetid:1 minut

5 måneder siden

MINDEORD Niels-Jørgen Juel Ramvold Dalsgaard, min gode ven gennem 55 år, er pludselig og uventet blevet revet væk. Han var noget helt særligt. Han var noget af den mest hjælpsomme ven, lyttende og noget så sjov og skør.

På trods af at Niels-Jørgen slogedes med depression, var han så givende og selvudslettende. Der er så mange sjove oplevelser med mærkelige køretøjer, som måske var lidt farlige. Hans humor var helt i særklasse. Han var afholdt og værdsat af hele min familie. Mødte ham på KFUM-lejr

Første gang jeg som 15-årig var på KFUM-lejr ved Ullits, mødte jeg Niels-Jørgen, og vi blev hurtigt venner. I 1972 var vi medhjælpere på Kolonien Filadelfia i Dianalund, hvor vi havde det rigtig dejligt sammen. Men der skete også mange tossede og skøre ting.

Venskabet fortsatte, også da vi begge var blevet gift og fik børn. Der var mange spontane besøg, og Niels-Jørgen var skrap til at læse Anders And højt for børnene, ledsaget af skøre lyde.

Senere blev det til mange MC-ture og ture i fælles veteranbil.

Niels-Jørgen havde stor viden om mange ting: Han kendte Bibelen godt, havde stor historisk indsigt og kendte de fleste bilmodeller, der er produceret i vores tid. Niels-Jørgen brugte også meget tid på lokalhistorie. Niels-Jørgen var eminent god til at skrive.

Niels-Jørgen var kendt og elsket af mange for hans evne til både den gode samtale og de sjove oplevelser.

Æret være Niels-Jørgens minde.