Ny kvinde i front holder fast i historien: Rex Blomster frisket op med ny indretning

Rex Blomsters nye indehaver, Henriette Andersen, har med sit team knoklet med at indrette butikken på ny. Fredag byder de på reception

Udgivet:12. januar 2022, 14.44

Læsetid:2 minutter

Henriette Andersen har overtaget et 15-mand stort team af medarbejdere i Rex Blomster. Selv har hun arbejdet i butikken siden 1996, og hun bærer forretningens historie med sig og værner om den. Foto: Tom Laursen

Camilla Abildgaard Norup
Egnsredaktør

1 år siden

SKIFTE For Rex Blomsters nye indehaver og frontkvinde, Henriette Andersen, har overtagelsen ikke handlet om at revolutionere butikken. Tværtimod.

Hun og holdet bag butikken forsøger at finde balancen mellem fornyelse og at holde fast i butikkens mangeårige historie og succes.

- I Ikast er man altid med på de nyeste trends, og hvad der rører sig. Kunderne tager altid godt imod nye varer, og her har min forgænger Solvieg (red. Laursen) altid været god til at forny butikken. Det gode arbejde vil jeg gerne fortsætte, siger Henriette Andersen.

Mere overskueligt

Henover nytåret er der blevet tryllet bag butiksruderne på Strøget 31. Ny ejer krævede ny indretning, og derfor har butikken været lukket frem til midten af sidste uge.

- Vi havde alle brug for, at butikken blev mere overskuelig både for os medarbejdere og kunderne. Samtidig var det en anledning til at skabe overblik over, hvilke varer jeg har på hylderne og gerne vil have i fremtiden, siger Henriette Andersen.

- Vi har forsøgt at skabe hjørner med ro, så det ikke bare handler om at købe noget og skynde sig ud. Det må gerne være hyggeligt og inspirerende at besøge os i butikken, uddyber hun.

Fredag holder Rex Blomster reception for både den tidligere indehaver Solveig Laursen og Henriette Andersen.

Nok er hendes titel som indehaver ny, men ansigtet er velkendt for de fleste, for Henriette Andersen har smilet til kunderne på den anden side af disken i mere end 25 år.

- Man lader ikke sådan noget som et ejerskifte passere uden en fejring i Ikast, så selvfølgelig skal vi holde en reception. Vi håber på en hyggelig dag med besøg fra mange kunder, der har lyst til at komme og hilse på, se butikken og få et lille glas og en snack, siger indehaveren.

Slut med Interflora

En af de første beslutninger, hun har truffet som indehaver, er, at træde ud af det landsdækkende Interflora-samarbejde.

- Vi har haft et godt samarbejde med Interflora i mange år, men nu har vi af flere årsager valgt at træde ud pr. 1. marts. Man kan dog stadig få bragt blomster ud ved at kontakte os direkte, siger Henriette Andersen.

Loyale kunder

Butikken servicerer både private og erhvervskunder. Der er især mange virksomheder i byen, der får hjælp til dekoration af udstillinger og messestande.

- På den måde er Ikast en fantastisk by at drive butik i, fordi der er så loyal en opbakning fra alle sider. Det gælder både for de mange strøgkunder, og de virksomheder, vi samarbejder med, lyder det optimistisk fra Henriette Andersen.

Julevarerne er flyttet ud, og forårsbebuderne er flyttet ind. Samtidig er der blevet rykket rundt på varerne og ryddet godt og grundigt op i butikken, så den fremstår frisk og åben.
Der er blandt andet indrettet et lille »hygge-hjørne« med en sofa, hvor der er stillet tegnesager frem til børnene, der besøger butikken.