Transfer-tilfredshed i FCM

FC Midtjylland landede to nye spillere på sidste dag af transfervinduet og holdt på alle profiler. Det glæder sportschefen

8. oktober 2020, 08.53

24-årige Luca Pfeiffer er en angriber, der har arbejdet sig op gennem de tyske rækker via masser af mål. I sidste sæson var han topscorer for Würzburger Kickers, da holdet sikrede sig oprykning til 2. Bundesligaen. Nu skal han bombe videre i FCM’s sorte spilletrøje. Foto: FCM

FODBOLD Den tyske angriber Luca Pfeiffer og den danske midterforsvarer Daniel Høegh er nye ansigter i FC Midtjyllands trup.

De blev begge hentet i mandags med få timer tilbage af sommerens corona-forlængede transfervindue.

24-årige Luca Pfeiffer er skiftet fra Würzburger Kickers i den tyske 2. Bundesliga. Han har skrevet en fireårig kontrakt med de danske mestre, der angiveligt har betalt 1,5 millioner euro - svarende til 11 millioner kroner - for den tyske forward.

- Vi kan først og fremmest se, at Pfeiffer gør en forskel i feltet. Han er god med hovedet, han bevæger sig klogt, og han er målfarlig, beskriver Svend Graversen, sportschef i FC Midtjylland.

Luca Pfeiffer var sit holds topscorer, da Würzburger Kickers i sidste sæson sikrede sig oprykning. Han tegnede sig for 15 mål og 8 assists i 34 kampe.

- Vi ved, at han kan score mål. Det har han bevist alle de steder, han har været, og det kommer han også til at gøre i Superligaen. Mange undervurderer 3. Bundesligaen. Det er en god liga, og han har også vist niveau i pokalkampe og senest i 2. Bundesligaen, pointerer Svend Graversen.

Tallene imponerede

Det var tal fra analysevirksomheden Smartodds, der i første omgang gjorde FCM opmærksom på tyskeren. Smartodds er ejet af FCM’s hovedaktionær, den engelske rigmand Matthew Benham.

- Han bonede ud med nogle imponerende værdier hos Smartodds. De viste blandt andet, at han havde en meget stor »impact« (indflydelse, red.) på sit hold - faktisk var han den spiller i hele den tyske 3. Bundesliga, der havde den højeste impact for sit hold. Det fik os til at kigge nærmere på ham, og det, vi har set, har kun overbevist os mere om hans kvaliteter, forklarer Svend Graversen.

Mens købet af tyskeren har været længe undervejs, opstod Daniel Høeghs skifte mere pludseligt.

Den 29-årige fynbo var i en årrække en profil i Superligaen for OB, men siden 2015 har han spillet i udlandet. To år i schweiziske FC Basel og tre sæsoner i hollandske Heerenveen. Han har dog været klubløs, siden hans aftale med den hollandske klub udløb 30. juni.

- Når det kommer så sent, så er det, fordi vi har været tilfredse med de fire centerstoppere, vi har. Erik Sviatchenko og Alexander Scholz giver sig selv. Manjrekar James har gjort, som vi forventer, og »Jeff« (Japhet Sery Larsen, red.) kæmper røven ud af bukserne for sin chance.

- Men vi kan se, at det program, vi har, trækker tænder ud. »Scholle« gik ud med en skade mod Horsens, og Erik stod over på grund af en skade. Derfor har vi valgt at hente en femte stopper, forklarer Svend Graversen.

Holdt på profilerne

Deadlinedagen bød også på et salg af Ayo Okosun. Den hovedstødsstærke midtbanespiller skiftede til OB, der angiveligt betalte to millioner kroner til FCM for Okosun.

Men det er primært salg, der ikke skete, som glæder sportschefen allermest ved transfervinduet.

- Vi er først og fremmest sindssygt glade for, at vi har kunnet holde på alle vores profiler, fastslår Svend Graversen med slet skjult henvisning til blandt andre Erik Sviatchenko og Frank Onyeka, der havde tilbud fra henholdsvis tyrkiske Trabzonspor og belgiske Club Brugge.

Angriberen Ronnie Schwartz lignede også længe en mand, der var på vej ud af døren. Han har i ugevis været i kontakt med Charlton fra den tredjebedste engelske række, og på deadlinedagen forlød det, at englænderne var enige med FCM om en transfersum på 2,5 millioner kroner. Men Schwartz nåede ikke selv til enighed med London-klubben.