Træliste nomineret til miljøpris

Superwood i Hampen har udviklet en meget miljøvenlig træliste, der netop er blevet nomineret til en prestigefyldt miljøpris

Udgivet:18. januar 2018, 13.24

Læsetid:2 minutter

Foto: Arkiv

Miljøvenlig Om nomineringen skriver komiteen:

»Afstandslisten (klemlisten/skyllelisten) gør det enkelte byggeri miljøvenligt, bæredygtigt og skaber samtidigt et bedre arbejdsmiljø på pladsen.

25x50 mm afstandsliste er godkendt til brug under tag jf. Træinfo og er eneste godkendte alternativ til almindeligt trykimprægneret træ.

Rent teknisk er afstandslisten ovntørret og vejer derfor væsentligt mindre end våde lister. Vægten per bundt er reduceret. Den har ca. samme fugtindhold som spær/reglar og har ingen korroderende effekt på søm/skruer«.

Nomineringskomitéen har udpeget 20 virksomheder med i alt 23 forskellige strategier, løsninger og produkter, der skal dyste om de tre priser.

Mængden af innovation og feltet af ansøgere til Byggeriets Klimapriser favner i år vidt og bredt, og niveauet er højere end nogensinde før.

- Vi oplever et sandt innovationsboom inden for grønne og bæredygtige byggevarer, klimaløsninger og miljøstrategier. I år har vi modtaget 30 pct. flere indstillinger til Byggeriets Klimapriser, og vi har aldrig set så mange nytænkende teknologier, idéer og løsninger - alle til gavn for miljø og klima, siger Palle Thomsen, adm. direktør hos Brancheforeningen Danske Byggecentre, der i forbindelse med BYGGERI'18 uddeler Byggeriets tre klimapriser.

- De seneste år er der blevet talt meget om cirkulær økonomi - nu oplever vi gennembruddet. Genanvendelse og ressourceminimering vinder stadigt større indpas, og danske virksomheder er blevet bedre til at tænke klima, energi og miljø ind i deres produkter og arbejde. Dokumenterede bæredygtige materialer og grønne løsninger er kommet højt op på dagsordenen, og det kommer til udtryk hos de nominerede virksomheder, siger Palle Thomsen.

Byggeriets Klimapriser er stiftet af Brancheforeningen Danske Byggecentre for at fremme udviklingen af byggevarer med bedre energi- og miljømæssige egenskaber til gavn for klimaet - og for at sætte fokus på virksomheder, der har iværksat en klima-, energi- eller miljøstrategi.

Miljøprisen uddeles sammen med Energiprisen og Klimaprisen ved byggeri-messen, BYGGERI'18 i marts måned.