Stort pres på pas

Stor efterspørgsel efter pas fører til udvidet åbningstid i Borgerservice

Udgivet:27. juni 2022, 07.00

Læsetid:1 minut

IKAST-BRANDE Efter flere somre med ferie i Danmark, og en længere periode med rejserestriktioner, er rejselysten for alvor vendt tilbage denne sommer. Det mærker Borgerservice ved, at der er en ekstraordinær stor efterspørgsel efter pas. Det har medført ekstra ventetid på tidsbestilling til pas.

- I Ikast-Brande Kommune gør vi, hvad vi kan for at følge med efterspørgslen, og vi vil derfor udvide vores åbningstid, udtaler kommunaldirektør Flemming Storgaard i en pressemeddelelse.

Bestil tid på hjemmesiden

Der vil i den kommende periode være ekstraordinært åbent om onsdagen fra 22. juni, hvor det vil være muligt at bestille tid til at få lavet pas. Tidsbestilling foregår via kommunens hjemmeside, hvor man også bestiller tid til at afhente sit pas. De nye tider vil snarest muligt blive tilgængelige på hjemmesiden.

Indtil nu har Borgerservice forsøgt med udvidet åbningstid fredag, men det har ikke været tilstrækkeligt til at dække det aktuelle behov.

- Vi håber med dette tiltag, at kunne betjene alle, der har behov for nyt pas inden sommerferien. Hvis man har et pas, som er udløbet, men ikke står overfor en aktuel rejse, håber vi, at borgerne vil hjælpe os med at vente med tidsbestilling til efter sommerferien, siger kommunaldirektøren.