Biblioteket sætter fokus på verdensmålene

Der er 17 verdensmål udarbejdet af FN, men hvordan kan man som borger gøre en forskel?

Udgivet:25. maj 2022, 14.45

Læsetid:1 minut

Ikast-Brande Bibliotek har fokus på FN’s 17 verdensmål og lægger op til at sætte gang i nye projekter. Foto: PR-Foto

VERDENSMÅL Der er stort fokus på klima og bæredygtighed i medierne, men hvordan passer det ind i forhold til FN’s 17 verdensmål? Hvordan kan almindelige borgere være med til at gøre en forskel?

Mange er i gang og måske uden at vide, og andre mangler både viden og inspiration.

Ikast-Brande Bibliotek vil derfor gerne invitere til nyt projekt, hvor borgere blandt andet kan være med til at skabe bæredygtige aktiviteter og deltage i inspirerende workshops og foredrag ud fra devisen: Ingen kan gøre alt, men alle kan gøre noget.

Nogen drømmer om at få mere liv i haven, andre reparerer sit eget og andres ødelagte tøj frem for at smide det ud, eller de forsøger sig med skruetrækkeren, før elektronikken kasseres.

- Måske kunne du tænke dig at gøre det sammen med andre, for det er også vigtigt, at alle har det godt og trives med både fællesskabet og aktiviteterne til gavn for både miljø og samfund, skriver biblioteket i en pressemeddelelse forud for initiativet, hvor de håber at møde mennesker med livserfaring og lyst til at deltage i fællesskaber, der gør en forskel.

Ikast-Brande Bibliotek holder informationsmøde på Ikast Bibliotek torsdag 2. juni, hvor det er både gratis og uforpligtende at deltage.

Samtidig er det muligt at blive klogere på verdensmålene og projektet.