Renoverings anden fase fejret med kaffetår

Udgivet:15. juni 2018, 06.37

Læsetid:1 minut

Det var lige vejr til at besøge tirsdagens pop-up café ved stationen. Foto: Privatfoto

Kim Kristensen
| kik@herningfolkeblad.dk

5 år siden

Ikast Den næste fase af Perron 7430 - renoveringen af stationsområdet i det nordlige Ikast - går rent fysisk i gang i løbet af et par uger.

Den gode nyhed blev godt et par timer tirsdag eftermiddag markeret med en pop-up café ved stationen, hvor der blev serveret lidt godt - snacks, kaffe, kage, smoothie - til borgere og pendlere.

- Der kom nogle beboere fra området, nogle ejere, nogle pendlere, nogle kunstinteresserede, nogle unge og nogle børn med bedsteforældre.

- I alt kom der 25 - 30 mennesker, så det var en lidt beskeden omgang. I en times tid var vi mange, cirka 15, fortæller Iben Hammeleff, der på kommunens vegne er ansvarlig for borgerinddragelsen i Perron 7430.

Arbejdet, der skal udføres, drejer sig om arealerne foran det tidligere posthus, den gamle stationsbygning samt Kunstpakhuset.

Kommunen har ligeledes planer om at etablere nye parkeringsarealer ved Nygade. Det kan imidlertid godt være, at parkeringspladserne udskydes til næste år, idet byrådets ramme til anlæg formentlig vil blive anvendt til andre ting så som børnehaver og skoler.

Det har været på tale at indrette en permanent café i den gamle stationsbygning. Planerne er sat i bero, da den ineteresserede erhvervskvinde er sprunget fra.

- Men vi har ikke opgivet håbet, forsikre Iben Hammeleff.

Ikast-Brande Kommune tager fortsat med kyshånd imod idéer fra borgerne. For eksempel forslag til aktiviteter ved den nordlige ende af Strøget samt Lille Torv.

Fornyelsen af stationsområdet kan strække sig helt frem til 2022.