Konference om demens

Dement bliver man ikke alene - der følger altid nogen med

Udgivet:22. april 2017, 11.33

Læsetid:1 minut

6 år siden

konference Ældreafdelingen i Ikast-Brande Kommune holder Demenskonference i RemisenBrande. Det sker tirsdag 2. maj.

Temaerne for konferencen er: »Når familien rammes af en demenssygdom« og »Livet sammen med demens«.

Der er på nuværende tidspunkt cirka 80.000 danskere, der lever med en demenssygdom. Mere end 400.000 danskere er pårørende til en person med demenssygdom.

Mød Henrik Brogaard som i mere end 17 år har arbejdet som fuldtids psykolog på et stort plejecenter. Han har undervist og støttet både familier og medarbejdere i forhold til de psykologiske udfordringer, som man stilles overfor i de familier, der får en demenssygdom tæt ind på livet.

Lyt endvidere til et spændende oplæg fra søskendeparret Anne og Frederik Lindhardt om livet med en demensramt far. De taler om det at miste langsomt, at alt bliver uforudsigeligt og om at holde fast i sig selv som pårørende.

I pausen er der mulighed for at besøge markedspladsen. Her kan man møde udstillere af forskellige demenshjælpemidler og repræsentanter for de forskellige tilbud i kommunen f.eks. plejecentrene, motionstilbud for demente, daghjem og økonomi og jura i forbindelse med indflytning på plejecenter og mange andre. Der vil være mulighed for at møde oplægsholderne i »Smedjen« og få stillet spørgsmål om demens og at være pårørende.

På markedspladsen serveres kaffe, the, kage og vand.

Der er fri entre, - ingen tilmelding.