Lokal kok åbner ny restaurant i Ikasts bymidte

30. maj 2018, 14.07

Det er Rene Andersen der er restaurantchef og daglig leder af The Old Fashion. Foto: Flemming Hansen

IKAST Snart åbner et nyt spisested i byen. Det er The Old Fashion, der åbner på Strøget 30 på 1. sal.

Der er en biopejs i væggen, træmøbler med et brændt look og hjemmelavede lanterner på væggene.

- Jeg har været land og rige rundt med mit arbejde, og så var der en fed mulighed for at lave noget nyt her i Ikast - stedet skriger jo på en ny restaurant - og nu kan jeg arbejde i min egen by, og det er ret privilegeret, siger kokken Rene Andersen og giver en fast håndtryk.

Sammen med en investor, der ønsker at være anonym, har han startet restauranten, der ifølge ham selv skal være noget andet end Restaurant Noli.

- Vi laver jordnær mad til jordnære priser, siger han.

Navnet The Old Fashion, der betyder »Den gammeldags«, og refererer til maden, danske retter med et twist - men der er også plads på menukortet til nachos til de unge.

- Det er mad i gammeldags stil, men på ingen måde som når man får det i et cafeteria, slår kokken fast.

Hygge i højsædet

Rene Andersen har altid arbejdet som køkkenchef. Senest i Frankrig i et skisportsområde, men han har også slået sine folder i lokalområdet. Med ekskonen var han bag »Kokkens Kaffebar« i Herning, og sidste år var han også nær blevet køkkenchef ved Restaurant Rørbæk Sø, hvor han valgte at springe fra.

- Men den her gang bliver det sgu til noget, fortæller han.

Idéen til The Old Fashion fik investoren, der kontaktede Rene Andersen.

- Det skal være en familierestaurant, hvor man kan spise uden at blive ribbet. Der skal være hyggeligt og nede på jorden. Det, jeg gerne vil, er at sælge smag og min faglighed til gode priser, forklarer han om planen bag spisestedet.

Hjertebarn

Der er rock på anlægget, mens Rene Andersen fortæller, og en kammerat er i fuld gang med at hjælper til med at få de sidste ting på plads i den nye restaurant. Restaurantchefen er lattermild og klar på en sjov bemærkning.

Det er sådan en atmosfære, han håber på at skabe. Sådan en afslappet en, hvor man sagtens kan få sig en snak. Han håber, det kommer til at gå godt for den nye restaurant, men han er indstillet på, at det bliver hårdt arbejde.

- Der er ingen tvivl om, at jeg kommer til at lægge mange timer her i starten, men jeg gør det gerne for jeg vil, at det skal holde. Det er jo mit hjertebarn, fortæller han.

Helt alene er han dog ikke. Han har ansat en køkkenmedhjælper på deltid og håber på at få hjælp fra en ungarbejder også.

- Hvis jeg bare kan gå i nul det første år eller to, er jeg glad. Både mig og min investor er klar over, at det er svært at starte op, men jeg håber da, at vi allerede fra start kan generere et lille overskud, siger Rene Andersen.

Sætter en ære i faget

Maden bliver så vidt muligt lavet af lokale råvarer, og når Rene Andersen taler om maden og sit fag, er der ingen tvivl om, at det er noget han virkelig brænder for. Han har planlagt forskellige temaaftner og planer om at udskifte menukortet hver sæson, for at følge med årstiderne.

- Og så har vi fundet på et koncept, hvor kunderne kan være med til at bestemme. Hver søndag serverer vi en søndagssteg, hvor kunderne i ugen op til kan stemme på en af tre muligheder, vi lægger på vores facebook, siger han.

Rene Andersen er desuden blevet udpeget af fagforeningen 3F til at være censor, når kokke under uddannelse skal eksamineres.

- Og det er altså en stor ære. Og hvis jeg så ikke fulgte med i forvejen, ville jeg fra de unge kunne finde noget inspiration til, hvad der rør sig og er spændende i madlavningen lige nu, siger han.

Selvom adressen siger Strøget 30, kan det være en smule svært at finde restauranten, der har indgang fra Thorsgade. Foto: Flemming Hansen