Vognmand overtager Krone 1 hos lokalt transportfirma

19. september 2018, 08.55

Kaj Jeppesen, (th) har solgt sit vognmandsfirma til kollegaen i Ikast: Niels Jørgen Philipsen, (tv) der har stillet krone 1 til rådighed for den erfarne chauffør. Foto: Laila Kempel

TRANSPORT Siden 1994 har han kørt lastbil. Drønet rundt på de danske landevej med sand- grus og hvad der ellers har budt sig af opgaver med en stor tung lastbil

Det vil 68-årige Kaj Jeppesen fra Bording fortsat gøre. Men fra 1. september står der ikke længere hans eget navn på lastbilen, men i stedet Krone 1 og kollegaens navn: Niels Jørgen Philipsen transport.

Vognmanden fra Bording har nemlig solgt sin virksomhed, men er ikke sådan at rive fra rattet.

- Jeg har vel alderen, og da min egen lastbil stod foran en stor reparation, var tiden vist moden til at gøre noget, siger Kaj Jeppesen.

Da han grundlagde sit vognmandsfirma i 1994 var det i de første fem år sammen med autoværkstedet på Søndergade, som han lukkede i 1999.

Siden har han koncentreret sig om at køre lastbil og været vidt omkring, når han skulle løse opgaver og servicere sine faste kunder.

Dem bliver han såmænd også ved med at køre for. Det er bare ikke den røde lastbil, der kommer, når de ringer. Han er fortsat bag rattet men i Niels Jørgen Philipsens Transports blå kronebil.

- Det er jo ikke en af de nyeste modeller, men vi synes den passer på Kaj, og han er glad for byttet, siger Niels Jørgen Philipsen, der trods sine 74 år, stadig er en del af virksomheden, som han ikke længere ejer.

- Det er femte gang, at vi køber et af de mindre lokale vognmandsfirmaer i den tid, jeg har været med, siger han nostalgisk og glæder sig til det fremtidige samarbejde.

Kaj Jeppesen har ikke lagt nogen faste planer om, hvornår han vil lade sig fultidspensionere.

- Men jeg kan passe mig selv og servicere mine egne kunder, så i overgangsperioden er jeg i alt fald fortsat på fuld tid, siger han og indrømmer, med et glimt i øjet, at han glæder sig til at slippe for den administrative del af livet som selvstændig, og muligheden for langsomt at kunne trappe ned i tid.

Niels Jørgen Philipsen transport er et lokal firma med 16 fastansatte chauffører, der har vidt forskellige opgaver og biler til rådighed. Fra hejselastbiler med løse containere, der bruges til alt fra haveaffald til transport af kartofler over kranbiler til lastbiler, der bruges til transport af forskelligt gods.