Gratis musik og fest i Bakkehuset: »Fest i Gaden« tyvstarter sæsonen

Den lille forening med det sjove navn »Fest i Gaden« lader op til fest på torvet i august med en forårsfest i Bakkehuset 1. april

Udgivet:24. marts 2022, 06.30

Læsetid:3 minutter

Vejret artede sig fra sin bedste side, da foreningen »Fest i Gaden« første gang meldte sig på banen og arrangerede gratis musik og fest på Torvet i Ikast i august 2021. Nu er den lille forening igen i gang. Allerede 1. april inviterer de til forårsfest i Bakkehuset og gentager succesen på torvet 19. august. Foto: Henrik Ole Jensen

Laila Kempel
Journalist

1 år siden

MUSIK Der er musik - gratis musik vel at mærke - i Bakkehuset 1. april, hvor den lille forening »Fest i Gaden« byder indenfor.

Ideen er at bruge nogle af de penge, som foreningen tjente, da de første gang viste sig som en lokal festarrangør.

Det var på Torvet i Ikast tilbage i august 2021, hvor et fantastisk vejr var med til at danne rammen - og hvor lokale borgere fik det, som foreningen gerne ville give: Nemlig en fest i gaden

- Vi lavede i sommeren 2021 et lille overskud, som vi gerne vil dele lidt ud af, siger Robert Bagger. Han er en af de fire garvede musikarrangører i Ikast.

Sammen med kammeraterne Simon Lindegaard - også kendt som Ikast-Brandes musikskoleleder, samt Bjarne Jacobsen og Jens Ole Thorkildsen er firkløveret allerede i gang med at forberede sig på at gentage succesen på Torvet fra 2021. Det bliver nemlig 19. august 2022.

De har dog også fået en femte person med. Nemlig Bakkehusets leder Mette Petrea, der gerne blander sig og holder ro og orden på »De fire sure mænd« - som Robert Bagger selv kalder sine musik-kammerater.

Fest på torvet

- Vi laver en fest på Torvet 19. august, men lader lidt op til det ved at bruge af vores overskud og holde lidt fest i gaden i Bakkehuset, siger Robert Bagger.

Foreningen er nemlig ikke sat i verden for at tjene penge. De vil blot have en fest i gaden

- Vi er alle garvede musikarrangører og kender hinanden fra Ikast Musikliv. Men nogen af os var ikke så vilde med at have bekymringer og ondt i maven, hvis publikum ikke dukkede op. Derfor har vi fundet på at holde os til det, vi brænder for. Nemlig musikken og alt det sjove ved at bringe folk sammen om musikken, siger Robert Bagger.

I august 2021 var alle udgifter betalt på forhånd af sponsorer, og det dejlige augustvejr fik folk til at bruge de opstillede ølvogne, der generede et overskud.

Nogle af pengene bruges på at varme op til august måneds fest på Torvet ved at holde en lille forårsfest.

Fest i Bakkehuset

På programmet er der to bands - Dansebanden og Mazivilla.

Mazivila er en ung sanger og sangskriver, som er bosat i Holstebro, men født og opvokset i Randers. Steffen Mazivila Lystlund er Mgk-studerende og eksperimenterer med genrer som hip-hop, rnb, neo soul, funk og pop på både dansk og engelsk.

Han tager sig af vokalen og har i bandet følgende musikere med: Andreas Skak Østrup-Kristensen på trommer, Kristian Højland Jacobsen på bas, Gustav Bjerrum på keys og Alexander Ryberg på guitar.

Dansebanden

Dansebanden er et festband, der spiller alt fra de gode gamle klassikere til moderne popmusik – Festen bliver for alvor sat i gang, når de dygtige, spilleglade musikere indtager scenen.

Bag navnet gemmer sig følgende musikere: Louise Buelund: sang, Pernille Hansen: sang og klaver, Tobias Bech: Bas, Rasmus Boll: Trommer, Alexander Nørgaard: Guitar, Mathias Justesen: Harpjji og percussion, mens Jonas Hoffmann kan opleves på klaver og som sanger.

- Vi håber, at folk har lyst til at komme og feste sammen med os - og selvom det er dagen for aprilsnar, så er den god nok. Vi har såmænd også sørget for, at der er natmad. Køkkenpiraterne kommer ned til Bakkehuset og åbner deres foodtruck, så folk kan få stillet deres sult. Vi sørger for musikken, og Bakkehuset sørger for, at der er drikkevarer i baren. På den måde kan vi også støtte op om flere af vores lokale aktører. Køkkenpiraterne får indtægterne fra deres eget salg, og salget i baren tilfalder Bakkehuset, siger Robert Bagger.