Ikast-Brande atter i coronarødt: Bording Skole må sende tre klasser hjem til virtuel undervisning

To nye smittetilfælde sender tre klasser fra Bording Skole hjem til virtuel undervisning og testning

5. oktober 2020, 10.39

Tre klasser og 12 medarbejdere fra Bording Skole er sendt hjem til virtuel skoledag og to gange test, efter to elever er testet positiv for covid-19. Foto: Kim Kristensen

IKAST-BRANDE Eleverne i 1.a, 3.a og 3.b kommer til at undvære Bording Skole frem til efter efterårsferien. En elev på hver af de to årgange er i løbet af weekenden testet positiv for covid-19. Det reagerer skolen på i tæt samarbejde med Rådet for Patientsikkerhed og Ikast-Brande Kommune, og derfor er samtlige elever i de tre klasser sendt hjem til virtuel undervisning i denne uge, som bliver efterfulgt af elevernes efterårsferie. Sammen med eleverne er også 12 medarbejdere på skolen med relation til klasserne sendt hjem.

Over bekymringsgrænsen

I Ikast-Brande Kommune betyder de seneste to smittetilfælde, at kommunen i weekenden igen oversteg sundhedsmyndighedernes bekymringsgrænse på 20 smittede per 100.000 borgere. Med de to seneste tilfælde ramte incidenttallet 22 smittede per 100.000 borgere og udløser samtidig daglig kontakt med og rådgivning fra Styrelsen for Patientsikkerhed.

- Med weekendens nye tal lød statistikken på fem tilfælde i Brande og to i Bording. Det er for lille en margen til at tale om lokale forhøjede smittetryk, men i tæt dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed er vi opmærksomme på situationen i Bording og i Brande - og i hele kommunen. Men situationen kan hurtig skifte - også i positiv retning. Hvis vi blot bliver reguleret ned med én enkelt patient, ryger vi under de 20 og dermed i grønt i forhold til bekymringsgrænsen, siger Flemming Storgaard, kommunaldirektør i Ikast-Brande Kommune.

Samtidig bliver alt sundhedspersonale i kommunen nu tilbudt gratis influenzavaccine.

- Den håber vi, alle vil tage imod, siger Flemming Storgaard.