Oh Land afslører: Færdig som X Factor-dommer

Den danske sangerinde skal ikke længere være X Factor-dommer på TV2. Hun begrunder valget med, at hun har for mange ting at se til.

23. juli 2021, 12.41

Oh Land stopper som dommer i underholdningsprogrammet "X Factor", som bliver sendt på TV2. Oh Land har været dommer i de seneste tre sæsoner af programmet. (Arkivfoto)

KØBENHAVN Når en ny sæson af "X Factor" ruller over skærmen på TV2, bliver det uden sangeren og musikeren Oh Land i dommerstolen.

Det oplyser hun selv i et opslag på Instagram.

- Det er med en blandet cocktail af afskedsvemod, taknemmelighed og glæde, at jeg kan fortælle jer, at jeg ikke laver "X Factor" igen, skriver Oh Land i opslaget og fortsætter:

- Jeg har længe gået og bildt mig selv ind, at jeg havde "for lidt tid" til at gøre alle de ting, jeg gerne har villet, og har først nu opdaget, at det jo ikke er tiden, der er for lidt, men mig, der laver for meget.

Oh Land har været dommer i tre sæsoner af "X Factor". De blev sendt i henholdsvis 2019, 2020 og 2021.

Sangeren takker af med en X Factor-sejrer i bagagen. Oh Land vandt programmet i foråret med sin unge solist Solveig.

Det var første gang, at Oh Land sluttede af på toppen i løbet af sin tid som dommer i underholdningsprogrammet.

I dette års udgave af "X Factor" var Oh Land oppe mod musiker Thomas Blachman og dj Martin Jensen, der udgjorde resten af dommerholdet.

Med sit exit fra "X Factor" vil Oh Land nu kaste sig over andre projekter, lyder det fra sangerinden.

- Nu vil jeg fylde den frigivne tid ud med nogle kæmpe drømmeprojekter, som jeg glæder mig helt vildt til, og så glæder jeg mig til alt det andet ukendte, skriver Oh Land i sit opslag.

I 2008 udkom sangerinden med debutalbummet "Fauna", og i 2011 fulgte det selvbetitlede album "Oh Land" efter.

Her ramte Oh Land de danske hitlister med sangen "Sun og a Gun".

Siden har sangeren blandt andet prøvet kræfter med at stå for musikken til Tivolis balletopsætning af eventyret "Snedronningen" af forfatteren H.C. Andersen.

Med i det projekt var også dronning Margrethe, som stod for scenografien til balletten.

Oh Land - hvis borgerlige navn er Nanna Øland Fabricius - danner privat par med musikeren Adi Zukanovic. Sammen blev de sidste år forældre til en lille dreng.

Sangeren har også sønnen Svend fra forholdet med kunstneren Eske Kath, som hun blev skilt fra i 2017 efter fem års ægteskab.

/ritzau/