Tre lokale sportsstjerner tog priser i Boxen

Jesper Nøddesbo, Pernille Harder og Frederik Andersen hyldet under Sport 2018 i Herning

Udgivet:06. januar 2019, 15.45

Læsetid:2 minutter

Herningensiske Jesper Nøddesbo vandt prisen som årets forbillede. Håndboldstjernen blev belønnet for at indsamle 1,5 millioner kroner til børnehospicet Lukashuset. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Ole Bitsch
Journalist| obi@herningfolkeblad.dk

SPORT Tre lokale sportsstjerner hentede priser ved lørdagens sportsgallashow, Sport 2018, i Jyske Bank Boxen i Herning.

Håndboldstjernen Jesper Nøddesbo fra Hauge, fodboldlandsholdets anfører Pernille Harder fra Tulstrup og ishockeymålmanden Frederik Andersen fra Herning blev alle hyldet under den traditionsrige festivitas i multiarenaen.

Jesper Nøddesbo, der nu spiller hos Bjerringbro-Silkeborg, modtog prisen som årets forbillede. Den forhenværende landsholdsstreg modtog hæderen for sit engagement i at indsamle 1,5 millioner kroner til Lukashuset i Hellerup - et hospice for sygdomsramte børn, unge og deres familier. Sammen med velgørenhedsfonden Kidsaid stod Nøddesbo bag en opvisningskamp med det franske storhold Paris Saint-Germain - indtægterne gik direkte til Lukashuset.

- Jeg burde ikke stå her på scenen helt alene. I fællesskab har vi sørget for, at det ekstraordinære arbejde i Lukashuset kan fortsætte. Det er her en sag, der ligger mit hjerte nært, sagde Jesper Nøddesbo blandt andet under prisoverrækkelsen i Herning.

Hyldest til Harder

På scenen var der også hyldest til Pernille Harder. Den 26-årige Wolfsburg-angriber modtog for fjerde år i træk prisen som årets kvindelige fodboldspiller - en pris, som Spillerforeningen og Harders kolleger er en del af.

- Jeg føler mig stolt og beæret. Det er en utrolig vigtig pris, fordi det er mine kolleger, der har stemt på mig, sagde Pernille Harder, der takkede sine holdkammerater, trænere og ledere på klub- og landsholdene.

Den midtjyske profil, som sidste år blev kåret til Europas bedste kvindelige spiller, sendte også en hilsen til sin familie i Tulstrup og Ikast.

- Uden jer havde jeg sikkert ikke stået her i dag, og jeg var ikke nået så langt uden jer, fastslog Pernille Harder.

Andersen-redning hædret

Frederik Andersen var ikke til stede under prisoverrækkelsen i Jyske Bank Boxen. Den danske landsholdskeeper og midtjydens canadiske klub Toronto Maple Leafs spiller i den nordamerikanske NHL natten til søndag.

Herningenseren fik i Boxen tildelt prisen for årets detalje. Årsagen var Andersens fantastiske og nærmest ikoniske »stav-redning«, som han 16. april 2018 præstede i playoff-kampen mod Boston - en kamp, som Toronto i øvrigt vandt.

Følgende prisvindere blev hædret ved Sport 2018 i Boxen:

* DIF - Danskernes Idrætspris: Lykkeliga (håndbold).

* Olympiske håb: Clara Tauson (tennis).

* Team Danmarks talentpris: Jan Christiansen (sejlsport).

* B.T. Guld: Caroline Wozniacki (tennis).

* »Intet er umuligt-prisen«: Lars Eller (ishockey).

* Spillerforeningens årets kvindelige- og mandelige fodboldspiller: Pernille Harder og Christian Eriksen.

* DIF's »årets energibundt«: Gitte Paulsen (badminton).

* Kulturministerens parasportspris: Anders Berenth (kørestolsfloorball)

* Årets forbillede: Jesper Nøddesbo (håndbold).

* Jyllands-Posten og DIF's årets sportsnavn: Caroline Wozniacki (tennis).

* Årets Detalje: Frederik Andersen (ishockey).

* Nyt medlem af Hall of Fame: Lotte Friis (svømning).