Siemens Gamesa-regnskab smittet med corona

Vindmølle-koncernens halvårsregnskab er påvirket negativt af corona-pandemien, men virksomheden står godt rustet til krisen med en solid balance og sund likviditet samt en rekordhøj ordrebeholdning

14. maj 2020, 05.35

BRANDE Kvartalsregnskabet, der omfatter perioden fra januar til marts, er påvirket negativt med 56 mio. euro (417 mio. kr.) af corona-situationen, men virksomhedens egen vurdering er, at de langsigtede udsigter for såvel branchen som Siemens Gamesa fortsat er gode. Således er virksomhedens samlede ordrebeholdning opgjort til svimlende 28,6 milliarder euro (213 milliarder kroner) inkl. de servicekontrakter, der fulgte med i købet af konkurrenten Senvion.

Fra januar til marts beløb ordreindtaget sig til 2,2 milliarder euro (16,4 milliarder kroner). Til gengæld faldt kvartalets omsætning med otte procent sammenlignet med samme periode sidste år til 2,2 milliarder euro. Dermed udgjorde den samlede omsætning i regnskabsårets 1. halvår (oktober – marts) 4,2 milliarder euro (31,3 milliarder kroner.), hvilket er et fald på 9,6 procent i forhold til 2019.

Resultatet af den ordinære drift (EBIT) renset for integrations- og omstruktureringsomkostninger udgjorde i regnskabsårets andet kvartal et plus på 33 millioner euro (246 millioner kroner). For halvåret som helhed udgjorde EBIT før integrations- og omstruktureringsomkostninger et underskud på 103 millioner euro (767 mio. kroner).

Udover effekterne af corona-pandemien er resultatet påvirket negativt af opbremsningen på det indiske marked og i gennemførelsen af projekter i Nordeuropa samt et forlig i en verserende sag med firmaerne Areva og Adwen. I den forbindelse har Siemens Gamesa bogført tab på 165 millioner euro i andet kvartal og i alt 339 millioner euro i første halvår.

Opfordrer til grøn genopretning

Siemens Gamesas administrerende direktør, Markus Tacke, opfordrer i forbindelse med præsentationen af halvårsregnskabet til en grøn genopretning:

- Vi oplever en situation uden fortilfælde, der har ændret vores liv på få uger. Siemens Gamesa mener, at sektoren for vedvarende energi skal spille en central rolle i det økonomiske opsving for at bevæge sig i retning af en bæredygtig energimodel, der skaber kvalitetsjob. Det er i vores hænder at undgå en anden krise: klimakrisen, udtaler han.

Virksomheden har implementeret en række sociale initiativer for at hjælpe med at bekæmpe virkningerne af Covid-19, hvoraf mange er iværksat af virksomhedens medarbejdere. Siemens Gamesa har forpligtet sig til at matche medarbejdernes bidrag til Røde Kors for at bekæmpe virkningerne af coronavirus og har desuden doneret en milllioner euro til medicinsk udstyr.