Søby Brunkulsmuseum: Byder sommeren indenfor

Udgivet:19. juli 2022, 11.29

Læsetid:1 minut

Søby Brunkulsmuseum byder indenfor til udvidede arrangementer i sommerperioden. Foto: Privat Foto

SØBY- Brunkulsmueet i Søby har i løbet af juni oplevet en stigende strøm af gæster, og museet gør i juli meget for at gøre et besøg til noget ekstra.

Det skriver de i en pressemeddelelse.

Museet gentager arrangementer, som også under de to år med begrænsninger på grund af corona, samlede fuldt hus.

Nu spøger corona igen, men det er så heldigt, at de forholdsregler, vi indførte i 2020 har vi bevaret. Det gælder især ensrettet trafik gennem pladsen og de trange huse. Derfor kan vi trygt tage imod gæster, når corona igen dukker op, siger formand Jan Svendsen.

Museet arrangerer åben rundvisning og bustur. Til den åbne rundvisning søndag 31. juli kan gæster blot møde op uden tilmelding, og hvis deltagerne vil blive på museet, er de velkommen til selv at medbringe en madkurv.

Arrangementerne begynder med en kop kaffe i Forsamlingshuset eller på Festpladsen, hvorefter Jan Svendsen står for rundvisning på museet.

Han tager også imod gæsterne 28. juli til et udvidet arrangement, som også omfatter en bustur gennem brunkulslejerne og Harrild Hede. Besøget omfatter også frokost i Søby Forsamlingshus eller på Festpladsen.

- Tidligere arrangerede vi på fredag og lørdag, men da de to ugedage er præget af skiftedag i sommerhusene har vi ændret til torsdag og søndag, siger formanden.

Første arrangement efter sommermåneden er lørdag 6. august, når Videbæk Harmonikaklub ottende år i træk leverer Musik På Scenen.