Hæder til lærling fra Nørre Snede

Udgivet:20. september 2019, 12.14

Læsetid:2 minutter

Kasper Dam Olesen er blandt modtagerne af prisen. Privatfoto

nørre-snede Smed Kasper Dam Olesen fra Nørre Snede er blandt prismodtagerne, når ML-Prisen 2019 uddeles i dag Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard Thomsen deltager i hyldesten af de 25 dygtige lærlinge fra hele landet.

Foruden de dygtige nyuddannede svende er deres familier, mestre og faglærere også inviteret med til den store fejring.

Alle 25 prismodtagere har skilt sig ud med et højt fagligt niveau, men de sociale kvaliteter vægtes også højt i udvælgelsen. Derfor er det et fællestræk for Kasper Dam Olesen og de øvrige prismodtagere, at de, udover at have opnået topkarakter til svendeprøven, også er gode kammerater og kolleger.

Både skole og virksomhed skal indstille

Kasper Dam Olesen har gået på College360 og været i lære hos Nikodan Conveyor Systems A/S. Han er blevet indstillet til prisen af skolen og virksomheden i fællesskab. I indstillingen lyder det blandt andet:

- Kasper er en ung mand, der altid ønsker at blive dygtigere og med stor lydhørhed hungrer efter at lære nyt og mere. Begår han en fejl, kan man være helt sikker på at han har lært af den og næste gang blot lægger endnu et lag på. Dertil er han vellidt af alle, både undervisere og medstuderende, og han er meget opmærksom på, om alle har det godt.

Selv giver Kasper Dam Olesen følgende bud på, hvorfor han er blevet så god til sit fag:

- Fordi jeg har haft lysten til det, og fordi mine hænder skruet ordentligt på. Og så har jeg også været god til at hjælpe andre.

Minister deltager i prisoverrækkelsen

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard Thomsen deltager i prisoverrækkelsen. Sammen med formand for Metalindustriens Uddannelsesudvalg og erhvervsuddannelseschef i DI, Lone Folmer Berthelsen, og forbundssekretær i Dansk Metal og næstformand i Metalindustriens Uddannelsesudvalg, Kasper Palm, vil han overrække statuetter og diplomer til prismodtagerne, og de tre vil hver især holde tale.

Billede af statuetten, som lærlingene modtager.
Billede af statuetten, som lærlingene modtager.