Et afbræk før europæisk »finale«

FCM kan spille sig i Champions League-gruppespillet, men først gælder det lørdagens Superliga-kamp mod Randers

23. september 2020, 11.01

FCM og Anders Dreyer (t.h.) - her mod Slavia Prag i aftes - kan stadig nå Champions League-gruppespillet, men først gælder det Randers FC på lørdag. Foto: Michal Cizek/Ritzau Scanpix

FODBOLD Om præcis en uge kan FC Midtjylland skrive klubhistorie og træde ind i Champions League-gruppespillet, hvis det på MCH Arena lykkes at besejre de tjekkiske mestre fra Slavia Prag.

Det er realiteten efter at de to nationale mesterhold i aftes spillede 0-0 på Eden Arena i Tjekkiets hovedstad.

Efter en kamp, hvor FCM-mandskabets kollektiv - og særligt den betonstærke defensiv - sikrede et lovende udgangspunkt inden næste onsdags returkamp i Herning, har »ulvene« nu mulighed for at selv at afgøre fusionsklubbens hidtil største sportslige udfordring.

- Vi tror på os selv, og med den indsats vi leverede i dag, så er der muligheder i returopgøret, sagde FCM-anfører Erik Sviatchenko i aftes til tv-kanalen TV3+.

Kaptajnen, som imponerede stort med midtstoppermakkeren Alexander Scholz, var selv tæt på at blive matchvinder i Prag med en sen og skarp afslutning efter et hjørnespark. Men skuddet med venstrepoten blev flot reddet af Slavia-målmand Ondrej Kolar.

Fokus på Superligaen

Bortset fra en periode i kampens indledning kom Prag-holdet ikke frem til meget.

Enkelte skud fra distancen tog Jesper Hansen sig af i FCM-målet, og gæsterne kunne endda have snuppet sejren. Der manglede dog kynisme i striben af kontraangreb, som midtjyderne kom frem til i Tjekkiet.

Men inden den vigtige returmatch i Herning får FC Midtjylland også fordel af endnu en hjemmekamp. Denne gang i Superligaen, hvor Randers FC er lørdagens modstander på MCH Arena.

Mens FC Midtjylland har hentet tre point i sæsonens to første ligakampe mod SønderjyskE (0-2) og Lyngby (1-0), er høsten ét point højere hos gæsterne fra Kronjylland.

Randers FC vandt premieren ude over Horsens med 3-0, mens det blev til 1-1 hjemme mod AGF.

Der er kampstart klokken 17.00.