DK company tjente 104 millioner i 2016

Ikast-koncernen realiserer rekord resultat på både top og bund

6. juni 2017, 16.10

IKAST DK Company A/S indfrier forventningerne til årets resultat 2016 og realiserer endnu engang rekord omsætning på i alt 2,8 milliarder og rekord resultat før skat på 104 millioner.

Det oplyser virksomheden i en pressemeddelse.

Ledelsen udtrykker tilfredshed med årets rekord omsætning på de 2,8 milliarder, der er skabt i et år, hvor omsætningen er steget med 14 procen totalt og øget med 344 millioner. Resultatet før skat er en resultatfremgang på 12 procent i forhold til 2015, hvilket er ny rekord for koncernen.

Året 2016 har været præget af opkøb og efterfølgende integration af de tre mærker Culture, Educe og Pulz Jeans, hvilket medførte engangsomkostninger på et tocifret millionbeløb. I februar måned 2016 tilbagekøbte DK Company IC Groups 10% aktiepost, og i marts måned blev DK Company afnoteret fra First North Premier.

God organisk vækst

Koncerndirektør Jens Poulsen udtaler:

- Jeg glæder mig over, at vi også lykkes med at skabe god organisk vækst efter en årrække med større, strategiske opkøb. Den organiske vækst udgør cirka otte procent af den totale vækst, hvilket er et tilfredsstillende niveau. Den positive udvikling er spredt geografisk på flere end 60 markeder og vores 20 brands, og vores forretningsgrundlag er klart blevet styrket gennem det seneste år med endnu risikospredning qua de mange brands på mange markeder. Overordnet set er vi godt tilfredse med året, vi har haft en utroligt flot omsætning, men selvom vi laver rekord resultat, så er vi bevidste om, at der er plads til forbedringer på bundlinjen.

Store forventninger til 2017

Omkring forventningerne til regnskabsåret 2017 udtaler Jens Poulsen: - Vi er snart halvvejs gennem 2017, og jeg konstaterer med glæde, at vi kigger ind i et særdeles positivt år, hvor vores tre afsætningskanaler wholesale, retail og online forventeligt afsætter omkring 25 millioner stykker tøj, og alle kanaler bidrager positivt til bundlinjen. Det er en tilfredsstillende udvikling, og allerede ved vores forestående halvårs-regnskab er indtjeningen større end for hele 2016. Dette sammenholdt med en flot ordrebog gør, at vi i 2017 forventer et resultat på minimum det dobbelte af 2016 og en omsætning, der runder de 3,1 mia., hvilket svarer til en organisk vækst på 10 procent og en forventelig overskudsgrad på 8 procent.