Aftenskolerne åbner for bevægelsesfag

LOF er med kulturministeriets seneste udmelding klar til delvis at åbne

13. maj 2021, 04.49

LOF skoleleder Charlotte Larsen glæder sig over, at skolen nu må åbne op for den indendørs bevægelsestræning. Hun har dog allerede tilbudt flere hold at træne udenfor. På billedet er det skolens Ballroom fitnesse, der er igang. Foto: Henrik Ole Jensen

MOTION LOF er klar til åbne dørene for de indendørs bevægelsesfag.

- Kulturministeriet har slået fast, at aftenskolernes bevægelseshold også er omfattet af aftalen om aktiviteter, der må åbne 6. maj. Aftenskolens trygge, hensynsfulde fællesskaber er vigtige, for vores mentale sundhed, skriver skoleleder Charlotte Larsen i en pressemeddelelse

Da aftalen om genåbning blev meldt ud sidste uge havde skoleleder i LOF-Midtvest, Charlotte Larsen is i maven.

Aftenskolerne var nemlig ikke direkte nævnt i aftalen. Kulturministeriet slog dog torsdag eftermiddag fast, at aftenskolernes bevægelsesfag er en del af den aftale, der er indgået om indendørs idræts- og foreningsliv.

Underviserne glæder sig nu enormt til endelig at kunne byde deltagere og undervisere velkommen tilbage i træningslokalet.

- Vi har siddet stille alt for længe. Alle har brug for at bevæge sig, ligesom vi har brug for at være en del af meningsfulde, lokale fællesskaber. Vores undervisere er enormt dygtige til at skabe tryghed på holdene og til at få alle med – uanset hvilken grundform, man kommer med her efter nedlukningen, siger Charlotte Larsen.

Skolebs formand Erik Poulsen slår fast, Aftenskolernes bevægelsesfag handler ikke kun om fysisk sundhed. De særlige fællesskaber, aftenskolen tilbyder, har været savnet, da aktiviteterne har stor betydning for deltagernes mentale sundhed.

- Mange af vores kernekunder har ikke haft adgang til så mange andre fællesskaber under nedlukningen. Lokale aktiviteter er med til at øge vores livsglæde og vores følelse af at høre til et sted. Derfor er det så vigtigt, at vi endelig får mulighed for at komme i gang, siger Erik Poulsen.

Tryghed

Man skal kunne vise et coronapas for at kunne være med på aftenskolens hold. LOF går højt op i, at alle sundhedsmæssige retningslinjer overholdes.

- Det er vigtigt for os at understrege, at vi overholder afstandskravet og tager alle nødvendige sundhedsmæssige forholdsregler, så alle trygt kan deltage. Vi har også stor forståelse for, at nogle af deltagerne vil have brug for nærme sig en aktivitet lidt forsigtigt efter så lang en pause. Derfor er vi åbne for at tage individuelle hensyn, siger skoleleder Charlotte Larsen.

LOF er tyvstartet med udendørs træning. Allerede i marts kunne de friske vælge at trodse forårsvejret og deltage i Ballroom i det fri. LOF-Midtvest har også tilbudt udendørs Fysio Flow, Pilates og Efterfødselstræning det fri.

- Naturen gør noget fantastisk for vores kreativitet og fællesskabsfølelse. Der er dog også en stor gruppe mennesker, der har brug for at vedligeholde deres træning, men som ikke har lyst til at eksperimentere med en ny undervisningsform i en tid, der i forvejen er præget af omvæltninger. Derfor er jeg rigtig glad for, at denne gruppe mennesker nu endelig får lov til at dyrke motion igen i aftenskolen, som de kender den, siger formand Erik Poulsen.

Aftenskolens øvrige tilbud er sat til at åbne den 21. maj, mens man på skolens hjemmeside kan holde sig orienteret om, hvad der er allerede er åbnet op for.

Læs også
Rideklub byder indenfor