Rødt kort ødelagde guldbraget for FC Midtjylland

FC Midtjylland tabte 1-3 i dramatisk brag på Brøndby Stadion, hvor Paulinho var dyr for sit hold

9. maj 2021, 19.35

Paulinhos udvisning kort før pausen kostede dyrt, da FC Midtjylland tabte søndagens guldbrag i Brøndby. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

FODBOLD FC Midtjylland kom ikke tættere på et forsvar af DM-guldet søndag aften i Brøndby. Tværtimod kom hjemmeholdet fra Brøndby tæt på FCM i toppen af tabellen med en 3-1-sejr i et dramatisk guldbrag på Brøndby Stadion.

Det var reelt et tåbeligt rødt kort til FCM’s Paulinho, der ødelagde mulighederne for et godt resultat. Den brasilianske back fik korrekt - men helt og aldeles unødvendigt - marchordre fem minutter før pausen.

Intens stemning og VAR-straffe

De mange Brøndby-fans skabte en intens stemning, men efter en halv time var det VAR-systemet, der stjal billedet. FCM fik tilkendt et straffespark, efter at Brøndbys Morten Frendrup i feltet rørte bolden med armen i en nærkamp med Sory Kaba.

Alexander Scholz bankede stensikkert straffesparket ind til 1-0, alt imens tilskuerne sang, at de »vil ha’ VAR ud af fodbold!«

Føringen fik dog ikke lov at holde i mange minutter. Hjemmeholdet pressede på, båret frem af et tændt publikum, og syv minutter før pausen kom udligningen. Kevin Mensah trak ind i banen og hamrede fra distancen bolden på fjerneste stolpe. Superliga-topscorer Mikael Uhre var hurtigst over riposten og scorede sikkert.

Og ondt blev værre for FC Midtjylland kort efter, da venstrebacken Paulhinho trådte hårdt ned på Morten Frendrups fod. Direkte rødt kort til brasilianeren, der måtte forlade banen i græmmelse.

FCM måtte altså spille videre med blot 10 mand. Frank Onyeka blev trukket ned fra midtbanen til venstrebacken. halvlegen ud.

Defensiv opstilling

I pausen ændrede cheftræner Brian Priske dog markant på opstillingen. Begge kantspillere, Pione Sisto og Anders Dreyer, blev skiftet ud, og i stedet kom Daniel Høegh ind som ekstra midtstopper, mens Dion Cools kom ind som højre wingback - og Joel Andersson blev flyttet over i venstre side.

Det gav en 3-5-1-opstilling - eller 5-3-1, når Brøndby var i boldbesiddelse. Og det var mest det sidste, der var tilfældet.

Et defensivt FCM-hold uden udfordrende hurtigløbere og en Sory Kaba helt alene på toppen. Brøndby havde bolden stort set konstant, men hjemmeholdet, som normalt er bedst på de hurtige omstillinger, havde svært ved at finde hullerne i FCM-muren.

Det skete dog alligevel med 20 minutter tilbage, hvor Simon Hedlund nåede først frem til en tværaflevering tæt foran Jonas Lössls FCM-mål, og Brøndby-forwarden scorede stensikkert til 2-1.

Straffet til sidst

Herefter tilførtes FCM igen lidt offensivt med indskiftningen af fodrappe Awer Mabil og Mikael Anderson. Så var FCM tilbage med den mere traditionelle firebackkæde i erkendelse af, at der skulle jagtes en udligning. Det gav også straks langt mere boldbesiddelse, men i stedet for et pointgivende mål blev FCM’s offensiv straffet benhårdt, da Brøndby i stedet slog til på en omstilling. Andrija Pavlovic blev spillet helt alene med Jonas Lössl og scorede sikkert til 3-1.

Nederlaget betyder, at FC Midtjyllands forspring nu altså kun er på et enkelt point ned til netop Brøndby.

Næste FCM-kamp - sæsonens tredjesidste - er hjemme mod Randers FC på næste søndag.