Indvielse og snarlig indflytning

I sidste uge blev 24 nye lejligheder og et fælles opholdsrum blev indviet på Plejecenter Bøgildlund. Inden længe rykker kommunens rehabiliteringscenter fra Engesvang til Bøgildlund

Udgivet:05. marts 2023, 06.00

Læsetid:1 minut

Formanden for sundheds- og ældreudvalget, Henrik Engedahl (V), kunne i sidste uge være med til at indvie den nye afdeling af Plejecenter Bøgildlund. Til maj flytter kommunens rehabiliteringscenter ind. Foto: Henrik Ole Jensen

Mikkel Korsgaard Christensen
Egnsredaktør
Mikkel Korsgaard Christensen
Egnsredaktør| +45 96 26 34 67 | mkc@herningfolkeblad.dk
Kære læser. Jeg dækker sundheds- og ældreområdet samt arbejdsmarkedsområdet i Ikast-Brande - men jeg skriver og interesserer mig for stort set alt. Jeg elsker at skrive features og menneskehistorier, og jeg går meget op i politik samt alt slags sport. Bor i Ikast, er gift og har to sønner. Holder meget af lange løbeture i naturen og samvær med familien.
Se flere artikler af Mikkel Korsgaard Christensen

7 måneder siden

IKAST-BRANDE Første afdeling af Plejecenter Bøgildlund blev indviet i slutningen af marts 2019, og sidste onsdag blev Bøgildlund så dobbelt så stort, da 24 nye lejligheder og fælles opholdsrum blev indviet. Men plejeboligsituationen er ikke den samme i Ikast-Brande, som da det blev besluttet at udvide. Flere boliger står simpelthen tomme, og derfor har byrådet vedtaget, at Ikast-Brande Kommunes rehabiliteringscenter skal flytte fra Dybdalsparken i Engesvang til Bøgildlund.

Formanden for sundheds- og ældreudvalget, Henrik Engedahl (V) fortæller, at den officielle flytning finder sted senere på foråret.

- De nuværende beboere flytter til den nye afdeling 15.-16. marts. Herefter istandsættes de nuværende boliger, og der laves diverse ændringer samt forberedringer, hvorefter rehabliliteringen flytter 1.-2. maj, lyder det fra Henrik Engedahl.

Et oplagt valg

Flytningen af rehabiliteringscentret sker som et led i Ikast-Brande Kommunes spareplan, som blev vedtaget i budgetforliget sidste efterår. Fælleslisten og Konservative stod udenfor.

Her skal spares 9.743.000 kroner på sundheds- og ældreområdet.

- Med hensyn til rehabiliteringscentret giver det god mening at flytte det til Ikast. Bøgildlund har en central placering, det er helt »up to date«, og centret bliver lyst og nybygget, siger udvalgsformanden og tilføjer:

- Jeg synes faktisk, at det er en god løsning, når alt kommer til alt, og vi kommer heller ikke til at mangle rehabiliteringspladser fremover, understreger han.

Med indvielsen råder plejecentret over i alt 48 lejligheder samt fællesarealer.

Direktør på voksenområdet, Louise Berg, var også glad for at præsentere de nye prlejeboliger. Foto: Henrik Ole Jensen