Ikast rykker til tops: Stensikker udesejr i Horsens

Ikast-kvinderne vandt uden de store problemer i Horsens og ser ud til at være klar til topbrag mod Odense i næste uge

Udgivet:05. oktober 2022, 20.10

Læsetid:2 minutter

Ikast-spillerne kunne juble over en sikker sejr i Horsens. Foto: Tom Laursen

Kenneth Kristiansen
Journalist| +45 96 26 37 18 | kgk@herningfolkeblad.dk
Kenneth Kristiansen
Journalist| +45 96 26 37 18 | kgk@herningfolkeblad.dk
Sportsjournalist på Herning Folkeblad siden 1999. Det er helt tilbage til dengang, FC Midtjylland blev stiftet. Udover fodbold skriver jeg primært om håndbold - men også alt muligt andet. Tip mig gerne med en god historie.
Se flere artikler af Kenneth Kristiansen

6 måneder siden

HÅNDBOLD Med en sikker udesejr på 29-22 over Horsens Håndbold Elite rykker Ikast Håndbold op på en - indtil videre, i hvert fald, delt førsteplads i kvindernes liga med nu 10 point for 6 kampe.

Dermed kom Ikast-holdet glimrende i gang efter landskampspausen - og det sket med en sikker, professionel indsats mod et godt kæmpende hjemmehold.

Horsens er dog hårdt ramt af skader og havde kun skrevet 11 ud af de 16 tilladte spillere på holdkortet.

Men én spiller vendte dog tilbage efter en skadespause på fire kampe. Den rutinerede keeper Emily Stang Sando var tilbage i Horsens-målet, og hun voldte store problemer for Ikast, der i en lang periode midt i første halvleg blev kigget ud af nordmanden igen og igen.

Alligevel hang gæsterne på, og sidst i halvlegen kom også Andrea Austmo i gang i Ikast-målet. Samtidig var der stor effektivitet i afslutningerne i halvlegens sidste del, og Ikast rykkede derfor uimodståeligt fra 8-8 til en føring på hele fem mål, 15-10, ved halvtid.

Det virkede, som om det decimerede Horsens-hold løb tør for ressourcer sidst i første halvleg, og med to hurtige scoringer straks efter pausen af Ingvild Bakkerud var kampen stort set afgjort allerede på det tidspunkt.

Ikast kunne i anden halvleg køre sejren stensikkert i hus.

Topscorer for Ikast Håndbold i Horsens blev velskydende Ingvild Bakkerud med otte mål.

Fløjspiller humpede ud

Ikke alt var dog godt for Ikast-holdet. Midt i anden halvleg måtte den landsholdsaktuelle højrefløj Cecilie Brandt humpe ud med en skade.

Umiddelbart bekymrende, naturligvis - både for Ikast Håndbold og for landsholdet, der skal til EM i næste måned.

En anden landsholdsfløj, Emma Friis, var slet ikke med mod Horsens. Venstrefløjen er stadig plaget af en belastningsskade i den ene fod.

Ikast Håndbold spiller næste gang på næste onsdag, og det bliver et vaskeægte topbrag, når Odense Håndbold kommer på besøg i Ikast.