Y’s Men’s holdt fødselsdag: Uddelte penge, ænder og fodboldgolf

Der var både glade modtagere og glade givere, da Ikastegnens Y’s Men’s Club delte gaver ud

Udgivet:08. marts 2023, 16.00

Læsetid:2 minutter

Præsidenten for Ikastegnens Y’s Men’s Club, Betty From (t.v.), overrakte gavekort til seks af organisationerne: Johannes Jørgensen fra Møltrup Optagelseshjem, Bjarne Bloch Mortensen fra Folkekirkens Café og Dagligstue, Roman Buichuk fra Bevar Ukraine, Solveig Hoffmann Pedersen fra KFUM’s Soldatermission, Helle Wedel og Kirstine Buelund Fyhn fra KFUM & KFUK Ikast og Arne Bräuner fra Danmarks Kirkelige Mediecenter. Foto: Merete Riis Jensen

Merete Riis Jensen
Journalist| +45 9626 3793 | mrj@herningfolkeblad.dk
Merete Riis Jensen
Journalist| +45 9626 3793 | mrj@herningfolkeblad.dk
Jeg har været journalist siden 2006 og blev ansat på Herning Folkeblad i 2022. Mit arbejdsområde er Ikast-Brande Kommune, hvor jeg skriver om store og små begivenheder lige fra Klovborg til Engesvang og Uhre. Jeg brænder bl.a. for fodbold, rejser og lokaljournalistik. Og har du en idé til en god historie, er du meget velkommen til at kontakte mig!
Se flere artikler af Merete Riis Jensen

IKAST Som oftest får man gaver, når man holder fødselsdag, men Ikastegnens Y’s Men’s Club har vendt konceptet på hovedet og uddeler i stedet gaver, når klubben har fødselsdag.

- Og i år er ingen undtagelse, fortalte Betty From, da hun som præsident i klubben bød velkommen til årets fødselsdagsfest i Ikast Kirkecenter.

- Vi har glædet os meget til at holde vores 11-årsfødselsdag. Og vi glæder os hvert år til at fejre dagen med at give gaver til andre, sagde hun.

Æbler og underbukser

Betty From fortalte, at klubbens 14 medlemmer mødes to gange om måneden til klubaften, hvor de har spisning og forskellige aktiviteter.

- Og så er vi også sammen om at skaffe midler til at holde denne festdag, hvor vi kan uddele gaver til gode formål. Vi får penge ind ved at deltage i loppemarkeder, sælge æbler og sælge herreunderbukser med vores logo på, fortalte Betty From.

I alt uddeler klubben i år gaver for 35.000 kroner, hvoraf størstedelen er pengegaver, men der er også konkrete donationer til to foreninger.

Folkekirkens Café og Dagligstue får doneret ænder til deres julearrangement, og Møltrup Optagelseshjem får en aften med fodboldgolf, som de holder sammen med medlemmerne fra Y’s Men’s Club.

Ænderne er spist

Og både pengegaver, fodboldgolf og ænder vakte glæde blandt modtagerne, fortalte de, da alle efter overrækkelsen fik lejlighed til at fortælle lidt om deres arbejde.

- Ænderne er allerede spist! Vi havde 35 gæster i dagligstuen juleaften, og det er rigtig dejligt at få en konkret gave til det arbejde, vi laver blandt socialt udsatte og enlige, fortalte Bjarne Bloch Mortensen fra Folkekirkens Café og Dagligstue. Samme begejstring lød fra Johannes Jørgensen fra Møltrup Optagelseshjem, som hjælper mænd på livets skyggeside.

- Gennem flere år har I givet os et gavekort på en aften med fodboldgolf og grill, og der er allerede fundet en dato til i år. Det glæder vi os til, for det er vigtigt for os at tilbyde en palette af gode tilbud til vores brugere. Tusind tak for gaven og for jeres arbejde i Y’s Men’s Club, sagde Johannes Jørgensen.