Ny storsejr i slutspillet: Ikast knuste decimerede lokalrivaler

Ikast Håndbold er tættere på DM-semifinalerne efter to sikre point over Silkeborg-Voel

Udgivet:19. april 2023, 21.05

Læsetid:2 minutter

Simone Petersen, Sarah Iversen og de øvrige Ikast-spillere kunne onsdag aften juble over en sikker sejr over Silkeborg-Voel. Foto: Henrik Ole Jensen

Ole Bitsch
Journalist
Ole Bitsch
Journalist| +45 96 26 37 19 | obi@herningfolkeblad.dk
Journalist siden 1999 og en del af Herning Folkeblads sportsredaktion siden 2015. Jeg skriver om fodbold, håndbold, ishockey og en masse andet. Grib fat i mig, hvis du har kommentarer eller et tip til en god historie.
Se flere artikler af Ole Bitsch

1 måned siden

HÅNDBOLD Semifinalerne er rykket tættere på for Ikast Håndbold.

Onsdag aften vandt de midtjyske håndboldkvinder endnu en storsejr i DM-slutspillet. Denne gang gik det ud over lokalrivalerne Silkeborg-Voel KFUM, der i IBF Arena blev besejret med 34-22.

Dermed er Ikast-holdet oppe på fem point i slutspilspulje 2, der også tæller Team Esbjerg og København Håndbold. De to sidstnævnte klubber mødes fredag i Esbjerg.

Skader og graviditet

I den forrige runde, hvor Kasper Christensens tropper vandt med 11 mål i København, var det defensiven, som grundlagde sejren. Også mod Silkeborg-Voel var forsvarsmuren solid.

Onsdag lukkede værterne og keeper Andrea Austmo blot 11 mål ind i første halvleg, og pauseføringen på 20-11 blev komfortabelt udbygget i den lige så ensidige anden halvleg.

Sejren faldt dog også på en noget billig baggrund.

Således stillede de amputerede gæster fra Silkeborg blot op med to skadesfri bagspillere fra førsteholdstruppen, som netop nu er hårdt ramt af afbud. Seks aktører - heriblandt den tidligere Ikast-back, landsholdsspilleren Helene Kindberg - døjer med skader. Desuden er stregspilleren Mathilde Kristensen ude grundet lykkelige omstændigheder.

Landsholdsfløj udgik med skade

Lykke var der også at spore i Ikast-lejren, der havde en problemfri aften på hjemmebane. Allerede efter et kvarter minutter var værterne i front med seks scoringer, 10-4, og da Silkeborg-træner Jakob Andreasen ad flere omgange forsøgte at vende det håbløse slag med syv-mod-seks-spil, faldt straffen endnu hårdere.

Men Ikast Håndbold måtte indkassere en forskrækkelse inden pausen.

Efter 12 minutter modtog landsholdsfløjen Emma Friis bolden og sprang ind mod gæsternes felt, men inden herningenseren nåede så langt, blev hun kantet af Nikoline Strunge. Det kostede et rødt kort, mens Emma Friis måtte udgå med smerter i venstre fod efter sammenstødet. Venstrefløjen så resten af kampen fra en motionscykel på sidelinjen.

I anden halvleg var minutterne lange for både hjemmeholdet og udeholdet. Ikast skiftede massivt ud, men kom nemt foran med 10 og 11 mål mod de chanceløse gæster. Men derefter faldt koncentrationen hos især de blå-gule, der - på trods af storsejren - var igennem faser med alt for mange sløsede afslutninger.

Det fik dog ingen betydning for de to sikre point - og en endnu bedre vej frem mod DM-semifinalerne.

Ikast Håndbolds næste opgave i slutspillet spilles tirsdag 25. april hjemme mod Team Esbjerg.