Læserbrev: Arbejde og tryghed for alle

29. januar 2021, 08.23

Kasper Pauli. Foto: Tom Laursen

LÆSERBREV

Jeg har med interesse fulgt de seneste ugers diskussion af statsministerens udtalelser i forbindelse med det interview journalisten Troels Myhlenberg lavede med hende, hvor hun på et spørgsmål om den øgede gæld og hvor pengene skal komme fra svarede; »Det er en lidt gammeldags måde at se det på. Jeg mener, at vi i Danmark har mulighed for at investere os ud af krisen«.

Alle borgerlige politikere og medier var hurtigt ude af startblokken og forsøgte sig med fortællinger om “kursen mod afgrunden” og det fornuftige i en stram finanspolitik, så vi kunne bringe balance i husholdningsbudgettet.

Men parallellen til et husholdningsbudget er ikke bare gammeldags, i praksis ville en ageren ud fra denne præmis også være direkte skadelig for vores fremtidige økonomi - det viser alle erfaringer fra den seneste finanskrise.

Jeg er ikke økonom, men jeg er da i stand til at læse og stort set alle med forstand på økonomi udover CEPOS, der altid mener nedskæringer og topskattelettelser er svaret på alt uanset hvilket spørgsmål der stilles, er jo enige om, at vi skal investere os ud af krisen.

De penge der bruges i dag til kompensationsordninger, uddannelse og øget grøn omstilling er jo forudsætningen for, at vi har en stærk økonomi i fremtiden - staten bør nemlig stimulere økonomien i krisetid med det der i fagsprog kaldes ekspansiv finanspolitik.

Alternativet ville være mange flere arbejdsløse i vores kommunale jobcentre end det er tilfældet i dag og virksomhedslukninger på stribe - konsekvensen ville være massiv arbejdsløshed og stigende udgifter til overførselsindkomster.

Det ville selvfølgelig være en tragedie for alle der mistede deres job og vores eget kommunale budget, men det ville også være en direkte katastrofe for vores samlede danske økonomi. Jeg priser mig derfor lykkelig for, at vi har en regering, der bruger statens muskler til at sikre vores fælles bedste - arbejde og tryghed for alle.