Stor aftale underskrevet: Totalentreprenør bejler til nabokommuner

1. april overtager HedeDanmark totalentreprisen på pleje og drift af Ikast-Brandes grønne arealer og veje. Den slags kontrakter er i høj kurs hos den store servicevirksomhed

Udgivet:10. januar 2022, 11.41

Læsetid:2 minutter

Fredag blev den sidste krusedulle sat på aftalen mellem Ikast-Brande Kommune og HedeDanmark. Torben Friis Lange, adm. direktør HedeDanmark, (tv.) og Ib Lauritsen, borgmester i Ikast-Brande Kommune var klar med håndtryk og store smil. Foto: PR-foto

KONTRAKT HedeDanmark har fredag været i Ikast-Brande for at underskrive en af virksomhedens største kontrakter nogensinde.

Om lidt under tre måneder er den grønne virksomhed klar til at stå for al pleje og drift af grønne arealer og veje i den midtjyske kommune – sammen med 45 af kommunens medarbejdere, som fremover vil være ansat i HedeDanmark.

Aftalen faldt på plads lige før jul efter en udbudsrunde, hvor HedeDanmarks tilbud var det bedste, og nu er Danmarks største grønne servicevirksomhed klar til at tage sig af Ikast-Brandes veje og grønne områder herunder sportsanlæg og vintersikring.

Ambitionen for HedeDanmark er, at man fremover vil gå benhårdt efter flere kommunekontrakter – gerne i de omkringliggende kommuner.

- At have entreprisen på en hel kommunes grønne områder og veje giver fordele for både os og kommunen. Når vi har det store overblik over al vej og park-drift, kan vi skabe synergier, der både sparer tid og penge for vores kommunale kunder. Samtidig kan vi gennem planlægning optimere driften, så der også spares kørsel og dermed reducere CO2-udledningen til gavn for klimaet, siger HedeDanmarks adm. direktør Torben Friis Lange i en pressemeddelelse.

Det er selvfølgelig også en fordel for HedeDanmark at drive de store entrepriser, hvor man bedre kan strømline driften af mange områder.

- Vi er glade for, at vi nu bliver repræsenteret så stærkt i med midt- og vestjyske område med den store kommunekontrakt i Ikast-Brande. Det er vores klare målsætning, at vi skal have flere totalaftaler i kommunerne omkring Ikast-Brande, siger Torben Friis Lange.

Han tilføjer, at ambition om flere jyske kunder dog ikke er begrænset til kommunerne.

- Vi vil også meget gerne byde flere virksomheder velkomne som kunder. Her er der bestemt også fordele ved at samle poster som grøn pleje, vintersikring, skadedyrsbekæmpelse og ejendomsservice hos én entreprenør, siger den adm. direktør.

Kontakten med Ikast-Brande Kommune løber i fire år med mulighed for forlængelse i yderligere to.