DET ER DIT VALG - KV21

Klar med kandidater: Konservative går efter borgmesterkæden i Ikast-Brande

Konservative i Ikast-Brande er klar med 12 kandidater til efterårets kommunalvalg. Øverst på listen står Annette Mosegaard, som går målrettet efter at blive ny borgmester

31. maj 2021, 12.53

Ikast-Brande Konservative vælgerforening har god­kendt en liste med foreløbig 12 kandidater til kommunal­valget 16. november. Efter general­forsamlingen samledes de fleste til et fællesbillede. Dog var byrådskandidat Morten Østergaard samt regions­råds­kandidat Bo Jensen ikke til stede ved fotograferingen. Bagerst fra venstre ses Per Abildskov, Peter Søgaard, Siff Tang Lassen, Heinrich Rune, Jakob Schjermer og Henrik Overgaard. Forrest fra venstre er det Hanne Pedersen, Annette Mosegaard, Kirsten York Helms, Dina Raabjerg og Annette Øgaard. Foto: Pr-Foto

VALG »Et fantastisk stærkt hold af kandidater, som er klar til at kæmpe.«

Sådan beskriver Det Konservative Folkeparti i Ikast-Brande sin liste med 12 navne til kommunalvalget 16. november. Listen blev godkendt på vælgerforeningens generalforsamling i aftes, onsdag.

Øverst står byrådsmedlem Annette Mosegaard som borgmesterkandidat.

- Jeg har altid haft store ambitioner med Ikast-Brande Kommune, og jeg holder meget af det sted, jeg bor. Derfor vil jeg gerne være borgmester og gøre endnu mere for vores område. Jeg har også nogle tanker om, hvordan der kan skabes et bedre samarbejde med borgerne og internt i kommunalbestyrelsen, siger Annette Mosegaard torsdag morgen.

Skifter fra V og FL

Foruden borgmesterkandidaten genopstiller også de nuværende byrådsmedlemmer Kirsten York Helms og Heinrich Rune.

Med på listen er også to andre med erfaring fra byrådssalen. Den ene er Per Abildskov, som i 2013 blev valgt til førstesuppleant for Venstre, og som nåede at vikariere i byrådssalen i to måneder i sommeren 2017. Ved valget i efteråret 2017 genopstillede han for Venstre, men blev ikke valgt ind.

Den anden er Hanne Bang Pedersen, som i 2009 stillede op for Fælleslisten og blev valgt ind. I 2017 stillede hun igen op for Fælleslisten men blev ikke genvalgt.

På 2021-stemmesedlen for Konservative får de ovenstående følge af Dina Raabjerg, Annette Øgaard, Peter Søgaard, Morten Østergaard, Siff Tang Lassen, Jakob Schjermer og Henrik Overgaard.

- Vi har fået en liste, som repræsenterer kommunen bredt - både hvad angår geografi, alder, køn og jobfunktioner, så jeg synes, at vi har et godt hold, som kan spille ind med deres forskellige kompetencer i mange kommunale beslutninger, siger Annette Mosegaard og tilføjer:

- Listen er ikke lukket. Vi har stadig flere plads til flere kandidater. Så man er velkommen til at kontakte os.

Borgerne skal inddrages mere

Borgmesterkandidaten fra Konservative er sikker på, at tingene i Ikast-Brande vil blive anderledes med hende ved roret.

- Jeg vil gøre alt for at skabe endnu mere sammenhængskraft i kommunen. Vi er et område med meget industri, så vi har en del flere lavtlønnede end andre kommuner i forhold til indbyggertallet. Det giver udfordringer, når det gælder skattebetalinger i kommunekassen, og derfor må vi hele tiden arbejde på at gøre tingene anderledes, så vi stadig kan give borgerne den service, som de skal have, siger Annette Mosegaard og fortsætter:

- Man vil også kunne mærke en anden form for borgerinddragelse. I dag følger vi i kommunen en model, hvor man først inddrager folk i høringsfasen. Jeg vil gerne inddrage og involvere flere parter tidligere i processerne, så de kan være med til at præge tingene mere. Og så vil jeg stadig have meget fokus på bosætning og at skabe en positiv befolkningsudvikling i Ikast-Brande Kommune.

Konservative kandidater

Kandidater til kommunalvalget 16. november (listen er i sideordnet rækkefølge):

1: Annette Mosegaard, Isenvad (borgmesterkandidat)

2: Kirsten York Helms, Brande

3: Heinrich Rune, Ikast

4: Dina Raabjerg, Ikast

5: Annette Øgaard, Ejstrupholm

6: Peter Søgaard, Ikast

7: Morten Østergaard, Brande

8: Per Abildskov, Engesvang

9: Siff Tang Lassen, Ikast

10: Jakob Schjermer, Ejstrupholm

11: Henrik Overgaard, Brande

12: Hanne Bang Pedersen, Klovborg

Kandidat til regionsrådsvalget 16. november: Bo Jensen, Ikast

Kandidat ved næste valg til Folketinget: Dina Raabjerg, Ikast