Nederlag uden betydning: Herning-Ikast tabte igen i Esbjerg

HIH indkasserede smalt nederlag i slutspillets sidste puljekamp

Udgivet:04. maj 2022, 22.11

Læsetid:2 minutter

Sonja Frey og Herning-Ikast måtte onsdag aften indkasserede årets fjerde nederlag mod Team Esbjerg. Foto: Tom Laursen

Ole Bitsch
Journalist| obi@herningfolkeblad.dk

HÅNDBOLD Sæsonens eneste kamp uden betydning endte med et nederlag for Herning-Ikast Håndbold.

Onsdag aften tabte HIH-kvinderne den sidste slutspilspuljekamp, som Team Esbjerg vandt med 32-27.

Det var midtjydernes fjerde nederlag i år til de vestjyske guldaspiranter, der i Blue Water Dokken denne gang var i front med 16-11 ved pausen.

Inden matchen, der blev overværet af 1903 tilskuere, var hjemmeholdet sikker på at slutte puljen på førstepladsen og med adgang til DM-semifinalerne. Herning-Ikast havde sikret sig andenpladsen og er ligeledes klar til semifinalerne, hvor Odense Håndbold venter på udebane tirsdag i næste uge.

At hverken Esbjerg eller HIH havde andet end æren at spille for kunne ses på intensiteten og koncentrationen.

Og her var værterne, der søndag spiller returkamp i Champions League-kvartfinalerne, en tand skarpere.

I første halvleg formåede Team Esbjerg at udnytte en stribe afbrændere fra HIH’erne, der defensivt led under, at især Esbjerg-stregen Vilde Mortensen - ni mål onsdag aften - scorede efter behag på de mange indspil. Samtidig leverede gæsternes keeper Jessica Ryde kun tre redninger i løbet de 26 minutter, hun var i målet.

Helt som annonceret benyttede HIH-træner Kasper Christensen hele sin trup i det betydningsløse opgør. Det gav fra start til slut masser af rokeringer og udskiftninger. Alligevel formåede Herning-Ikast at hænge på.

I anden halvleg, hvor de to mandskaber løsnede mere på forsvarsspillet, var udeholdet flere gange nede med seks scoringer, men HIH’erne øgede kvaliteten og fortsatte med at slide hårdt i begge ender.

I kampens slutfase sneg gæsterne sig tættere på via sjuskede beslutninger fra grundspillets nummer to. Blandt andet via et velfungerende 5:1-forsvar, seks mod syv-satsninger samt reduceringer fra eksempelvis Simone Petersen, Tyra Axnér og Vilde Johansen. Men i sidste ende var det ikke nok til point mod Team Esbjerg.

HIH-topscorer onsdag aften blev Simone Petersen med fem træffere.

Herning-Ikasts næste kamp er lørdagens pokaldyst ude mod AGF fra 1. division.