Byrådet melder ud: HedeDanmark skal renovere Strøgcentret

Udgivet:15. september 2022, 15.53

Læsetid:2 minutter

Danmarks eneste overdækkede handelsgade er 30 år gammel og en større renovering sættes igang. Opgaven har Ikast-Brande Byråd lagt i hænderne på HedeDanmark. Foto: Mikkel Korsgaard Christensen

9 måneder siden

To entreprenører bød ind på licitationen af renoveringen af det overdækkede handelsstrøg

IKAST Gennem flere år har byrådet i Ikast-Brande arbejdet for at få renoveret Strøgcenteret i Ikast – Danmark eneste overdækkede strøggade.

I en pressemeddelelse afslører byrådet, at det bliver HedeDanmarks projekt, som skal realiseres.

- Jeg er stolt over, at byrådet nu er klar til at igangsætte arbejdet med Strøgcenteret i Ikast. Strøgcenteret er Ikast`s centrale handelsstrøg og trænger til et facelift, siger formand for Udvikling- og Erhvervsudvalget, Simon Vanggaard, (DF)

Samme holdning spores hos René Jørgensen, der driver forretning i centeret og er formand for Strøgcenterforeningen.

- Alle butikker i Strøgcentret er super glade for, at der kommer fornyelse i centret. Det er jo 30 år siden centret blev bygget.

Så vi håber, det er noget vi handlende og byens borgere vil blive stolte af, og ikke mindst gøre flittig brug af i fremtiden, siger René Jørgensen, Sport 24.

Dobbelt formål

Projektet der nu realiseres har et dobbelt formål. Belægningen er ved at være noget bedaget efter 30 år, så det skal skiftes, men dertil kommer, at projektet skaber et nyt miljø i centeret, som bliver mere grønt og indbydende til ophold.

- Jeg tror fuldt og fast på, at projektet løser en dobbelt opgave. Dels bliver centeret renoveret, men centeret får også en chance for at blive hele byens nye mødested, siger Simon Vanggaard

Projektet er fundet efter en indbudt licitation, hvor der indkom to gode bud. Til at hjælpe byrådet med udvælgelsen har der været nedsat en bedømmelseskomite, hvor lokale interessenter deltog i drøftelserne sammen med repræsentanter fra byrådet.

Inden projektet kan udføres skal der ske en videre bearbejdning af ideprojektet, hvilket sker sammen med kommunens tekniske afdeling og i tæt dialog med Strøgcenterets forretninger.

Den egentlig udførelse bliver delt i fem etaper, så Strøgcenteret forbliver åbent i hele byggefasen. Udførelsen påbegyndes først i det nye år og afsluttes medio 2023, hedder det i pressemeddelelsen fra Ikast-Brande Kommune