Gavmilde løver gav 110.000 til lokale projekter

Præsidenten var rørt til tårer, da han overrakte 25.000 kroner til hjælp for flygtede ukrainske børn

Udgivet:11. maj 2022, 09.20

Læsetid:2 minutter

Inne Gannoshina (i midten) måtte også knibe en tåre, da Karl Christensen uden at kunne sige et ord overrakte hende 25.000 kroner, som kan hjælpe i arbejdet med ukrainske flygtninge. Foto: Steen Hebsgaard

IKAST Det ligner ikke præsidenten - sådan hedder formanden - i Lions Club Ikast, Karl Christensen, at være mundlam.

Men da han lørdag skulle overrække 25.000 kroner til den lokale ukrainske forening, Lastivka, mistede han en kort stund mælet, gav en bjørnekrammer til foreningens repræsentant, Inne Gannoshina, og tørrede diskret et par tårer væk. Det fremgår af en meddelelse fra Lions Club Ikast.

- Ja undskyld, men det her betyder meget for mig, fik Karl Christensen sagt, imens et bredt smil banede sig vej gennem tårerne.

Han behøvede nu ikke at undskylde. Det moment af følsomhed viste måske mere end så meget andet, hvad »løverne« - de 22 mænd i Ikasts udgave af Lions Club - er, og hvad de står for: at indsamle penge og give det til lokale velgørende formål. Og gøre det med glæde.

De 25.000 kroner, der kan hjælpe Lastivka i arbejdet med de flygtede familier fra krigen i Ukraine, var ikke de eneste penge, der blev uddelt i klublokalerne lørdag.

Det var nemlig klubbens 50-årsfødselsdag, og i den anledning kunne Karl Christensen på vegne af klubben uddele i alt 110.000 kroner til seks lokale projekter og foreninger.

Flotte donationer

Pengene er samlet ind via de aktiviteter, »løverne« arbejder med, ud over de faste mødeaftener, hvor man spiser og hygger sig.

Ud over Lastivka fik følgende donationer:

Danske Handicaporganisationer Ikast-Brande fik 20.000 kroner til arbejdet med et dansearrangement.

Frivilligcentret fik 10.000 kroner til at indrette en gårdhave, hvor brugerne kan hygge sig.

Home Start Ikast fik 15.000 kroner til arbejdet med at hjælpe børnefamilier med rådgivning og vejledning.

Ruskjærholm fik 20.000 kroner til arbejdet med kræftramte og pårørende.

Og Ønskelandets Venner fik 20.000 kroner til et projekt med etablering af shelters og bålplads ved den private børnehave/vuggestue - et sted, der kan bruges af alle i nordsognet.

- Det er ikke hver dag, man fylder 50 år, så vi synes, det var på sin plads at uddele lidt penge, sagde Karl Christensen under den reception, der dannede rammen om fødselsdagsfesten og pengeuddelingen lørdag.

Vil altid være et behov

I sin jubilæumstale kom Karl Christensen ind på historien bag etableringen af Lions Club Ikast og ikke mindst de mange aktiviteter og projekter, man har været involveret i gennem årene. Dagcentret, Ungdommens Hus, julemesser, gåseløb, bankospil, julelotteri, International Ungdomslejr, misbrugsevents, salg af gødning, vaffelbod, tulipansalg - for at nævne nogle af dem, præsidenten trak frem i sin tale.

- I dag er vi 22 medlemmer, der har det fantastisk sammen. Men vi er ligesom mange andre udfordret af at skaffe nye medlemmer. Men jeg tror på, det lykkes. Der er altid brug for foreninger som os, der kan samle ind til gode projekter, sagde Karl Christensen.

Borgmester Ib Lauritsen (V) var i øvrigt også mødt op for at lykønske klubben.

- At hjælpe andre er et positivt aktiv i vores samfund. Jeg har stor respekt for mennesker, der uselvisk gør noget for andre. Og så er det glædeligt at se en præsident blive rørt over at give noget til andre, sagde borgmesteren blandt andet.

Seks modtagere fik i alt 110.000 kroner. Fra venstre er det Lions-præsident Karl Christensen, Poul Ladefoged fra Ruskjærholm, Trine Worm fra Danske Handicaporganisationer Ikast-Brande, Jens Erik Skals fra Home Start Ikast, Vibeke Grønskov fra Frivilligcentret, Inne Gannoshina fra Lastivka, Per Willumsen fra Frivilligcentret, og Rasmus Hebsgaard fra Ønskelandet. Foto: Steen Hebsgaard