En fornøjelse at se unge vokse med opgaven

Jyfa Maskinværksted ansætter gerne dem, der ikke lige tager den lige vej

Udgivet:21. september 2016, 13.57

Læsetid:2 minutter

Erhvervskontaktudvalget har netop været på besøg på Jyfa Maskinværksted i Brande foto privat

Laila Kempel
Journalist| lak@ikastavis.dk

BESØG Erhvervskontaktudvalget har i forlængelse af sit seneste udvalgsmøde været på virksomhedsbesøg hos Jyfa Maskinværksted i Brande.

Her tager de gerne hånd om dem, der ikke lige tager den lige vej fra skole til arbejdsmarked.

- Vi har aldrig været bange for at ansætte folk, som måske ikke har passet helt ind i det etablerede system. Det er en fornøjelse at se unge mennesker vokse med opgaven og ikke mindst se glæden, når de er færdige med deres uddannelse. Vi er en mindre virksomhed, men det betyder samtidig at opgaverne er varierede, og at vores medarbejdere hurtigt får et stort ansvar, udtaler direktør Preben Tvermose.

Jyfa Maskinværksted har et tæt samarbejde med Færdselsstyrelsen i forhold til de til stadighed øgede krav til transportvognene.

- Jeg har kendt Preben i mange år og set den positive udvikling, som virksomheden har gennemgået. Her i Brande er Preben kendt for at være ham, der kan finde løsninger til de lidt anderledes opgaver, og jeg er ikke i tvivl om, at det er ham, der går ude i produktionen hver dag og løser opgaverne sammen med medarbejderne. Men udvikling kommer ikke af sig selv, og derfor er jeg glad for at høre, at Jyfa blandt andet har haft glæde af et samarbejde med Væksthus Midtjylland i forhold til at øge markedsandelene i Tyskland, siger formand for Erhvervskontaktudvalget Preben Christensen.

Jyfa har i dag 16 ansatte i produktionen samt kontorpersonale.

Virksomheden ejes af Preben Tvermose og blev etableret i 1980. De har specialiseret sig i fremstillingen af transport og combivogne til kreatur- og svinetransport, foderbokse til landbrug, staldinventar til kreatur og hest. Derudover arbejder Jyfa også med løsninger indenfor specialprodukter så som balkoner, gelændere, gangbroer, køreramper, diverse stativer og multibaner

Flere lokale virksomheder er kunder hos Jyfa, når det drejer sig om specialløsninger til for eksempel butiksindretning eller messer.

90 procent af produktionen eksporteres, hvor Norge er den største aftager, men også salget til lande som Tyskland og Schweiz er stigende.