Lokalarkiv åbner butik i Strøgcentret

Mød lokalarkivets nye leder, når Ikast Lokalhistorisk Arkiv fredag åbner en butik i Strøgcentret

Udgivet:21. november 2019, 13.45

Læsetid:2 minutter

Foto fra Ikast Lokalhistorisk Arkiv fra 1939. Arkivet holder fem fredag åbent i Strøgcentret. Foto: Ikast Lokalhistorisk Arkiv

Jacob Hove
Debatredaktør| jah@herningfolkeblad.dk

4 år siden

Ikast Det er ikke en klassiske butik, men der bliver både noget at kigge på og købe.

De kommende fem fredage vil Ikast Lokalhistorisk Arkiv og Ikast Slægts- og lokalhistorisk forening holde åbent på Strøget 27.

Fredag 22. november bliver der holdt lokalhistorisk bogudsalg, hvor der sælges bøger, som er i overskud på Ikast Bibliotek og Lokalhistorisk Arkiv efter en større oprydning i bogsamlingen.

Ikast slægts- og lokalhistorisk forening har gennem tiden udgivet en del forskellige bøger og årsskrifter, og dem sælges der blandt andet ud af.

Denne dag kan man også møde den nye leder af Ikast Lokalhistoriske Arkiv, Carsten Jensen, der også er kulturkonsulent i kommunen.

Det foregår fredag eftermiddag.

IFS og Vestre Skole

De kommende fredage er der også spændende arrangementer i butikken i Strøgcentret.

Fredag 29. november vil Jens Sandal og Carsten Jensen gerne i samtale med interesserede borgere, der kan en del af IFS-historien.

- Vi er ved at samle og registrere en del materiale fra IFS-historien. Kom og se gamle holdbilleder. Deltag i en lille quiz og nyd en kop kaffe, siger de to i en pressemeddelelse.

Fredag 6. december er alle, som ved noget om Vestre Skole, inviteret ned i butikken.

Fredag 13. december kan man se fotografier og luftfotos af gårde med på Strøget 27, og her er historiekyndige også velkomne til at kigge forbi og fortælle deres historie.

Endelig er der 20. december mulighed for at komme i julestemning.

- Hvordan så juleudsmykningen ud i gamle dage? Kan du huske butikker, der havde specielle udstillinger? Og hvordan var Torvet og Strøget pyntet?, spørger arkivet.

Se billeder fra Lokalhistorisk Arkiv og medbring gerne egne minder om julen. Der er julegodter til alle fremmødte.