30'ernes USA på Hestlund Efterskole

Eleverne er klar til årets musical

Udgivet:19. marts 2018, 07.38

Læsetid:2 minutter

5 år siden

HESTLUND Velkommen til 1930'ernes USA. En verden af økonomisk nedtur, arbejdsløshed og fattigdom. Her møder vi eks-bokseren Jim, der kaster sig ud i et nervepirrende comeback for at redde tilværelsen for sig selv og familien.

Oplev historien om, hvad tro, sammenhold, viljestyrke og rå muskelkraft kan udrette af små og store mirakler. Kort sagt: Blod, sved, tårer, boksning - og god musik i én og samme totalforestilling!

Hestlund Efterskole er klar med årets musicalforestillig - »Cinderella-manden«.

- Hovedpersonen Jim møder i sit liv en masse modgang fra mange forskellige sider, men han fortsætter med at være tro mod sig selv - og hans omverden fastholder også troen på ham. Derfor lykkes det for ham at kæmpe sig tilbage, og han bliver således et forbillede for andre i lignende håbløse situationer, forklarer efterskolelærer Anette Bonde, der for femte år i træk er 'the mastermind' bag manuskriptet sammen med kollegaen John Laue.

At turde gå forrest

Hestlund Efterskole har altid hvilet på kristne værdier, og Cinderalle Manden går fint i tråd med dette fundament:

- Fortællingen er jo ikke religiøs, men har man selv et kristent livssyn, vil man i forestillingen blive mindet om, at der er en, der ikke kun er et forbillede for os, men også har givet os tro og håb. Og hvem kan ikke bruge sådan et skulderklap, spørger John Laue retorisk.

Den musikalske side af sagen er blandt andet præget af 30'ernes forskellige genrer:

- Hestlund Efterskole er ikke bange for at prøve kræfter med nye såvel som gamle stilarter, og denne gang står den f.eks. på gospel, jazz, lidt folk og et par tidløse ballader, siger John Laue.

Tumultarisk totalteater

Anette Bonde forklarer om selve rammen om Cinderella Manden:

- Den fysiske form er meget forandret fra de seneste år. Centrum for musicalen er en sydende boksering i midten af hallen, hvor dramaet udspiller sig, og hvor kampen på liv og død foregår. Vi møder derudover miljøer, der spænder lige fra fattigdom og nød til glitrende glamour og cigarrygende boksepromotorer i fine jakkesæt. Det bliver ægte totalteater, siger Anette Bonde, hvorefter John Laue afslutningsvis tilføjer:

- Udover det sædvanlige Hestlund-personale har vi fået hjælp fra en tidligere professionel iransk bokser, Matthew Rahimi, som bor på Kærshovedgård. Han træner drengene, der skal bokse - og er således med til at udbrede musicalens budskab om, at man skal tro på sig selv - og at der er en vej ud af det, der kan opleves svært og uovervindeligt.

Forestillingerne løber af stablen på Hestlund Efterskole 21. og 22. marts klokken 19:30.