Fra tre til to ejere af Kjargaarden

Niels Willumsen sælger sin anpart til sønnen Karsten Willumsen og kompagnon Ole Madsen

Udgivet:29. juli 2021, 12.35

Læsetid:2 minutter

Karsten Willumsen, Ole Madsen og Niels Willumsen har sat deres krusedulle på papriet om, at Kjargaarden fremadrettet går fra tre ejere til to. Foto: Privatfoto

Laila Kempel
Journalist| lak@ikastavis.dk

ERHVERV Et af områdets absolut største landbrug, Kjargaarden på Sundsvej i Ikast, har i løbet af foråret været igennem et generationsskifte, der med tilbagevirkende kraft gælder allerede fra årsskiftet 2021.

Landmand Niels Willumsen har solgt sin andel af Kjargaarden I/S til sønnen Karsten Willumsen og kompagnon Ole Madsen, der begge allerede er en del af storlandbruget. Fremadrettet er det de to, der hver ejer halvdelen af det nyetablerede aktieselskab Kjargaarden A/S.

Kjargaard rummer dels Niels Willumsens barndomshjem, men stort set også hele hans liv på godt og ondt gennem 75 år.

- Det skal være nu, og jeg er glad for, at det er lykkedes at få det hele til at falde på plads. Det betyder også, at jeg skal flytte »hjemmefra« og for første gang i mit liv bo i byen, siger Niels Willumsen fra hjemmet på Sundsvej.

Kjargaarden Byg

Kjargaarden fik i 2007 tilføjet et byggefirma, der har specialiseret sig at bygge stalde, blandt andet i Norge.

En opgave, som Niels Willumsen selv har haft travlt med de sidste ti år - og fortsat vil have tilknytning til.

- Jeg har været rigtig meget i Norge, og jeg har slet ikke tal på, hvor mange lastvognstræk med byggematerialer, vi har kørt derop. forklarer han tydeligt afklaret med, at han er på vej væk fra matriklerne på Sundsvej.

- Jeg vil stadig komme her. Jeg skal jo have noget at give mig til, siger Niels Willumsen.

Han ejer fortsat en fjerdedel af byggefirmaet, mens de øvrige 75 procent fordeles mellem Karsten Willumsen, Ole Madsen og bygningskonstruktør Tue Risom, der har været med hele vejen.

Også Niels Willumsens hustru Karen udtræder af firmaet. Hun har i mange år stået for regnskaberne, men har allerede fået job som graver ved Faurholt Kirke.

Politik og mejerier

- Jeg glæder mig til alt det nye, der venter. Men jeg kan også se tilbage på 50 år i landbruget, hvor jeg har fået lov til at være aktiv på mange fronter, siger Niels Willumsen.

Udover landbruget har han været en del af historien om de lokale mejerier og sammenlægningerne undervejs. Fra de små mejerier i Ikast-Bording til Snejbjerg og siden til Vekofa og Mejeriselskabet Danmark, der siden er opkøbt af Arla.

Niels Willumsen sad desuden ni år i Ikast og siden Ikast-Brande byråd - valgt for Venstre og har også været engageret i menighedsrådet i Faurholt, hvor han i otte år var formand.