Mad for »en hund« hitter på kanten

Restauranter skal tilpasse sig og tænke nyt midt i en coronatid. På Restaurant Kant i Skelhøje sker det med »spis for en hund« og takeaway

Udgivet:27. november 2020, 12.00

Læsetid:4 minutter

Michael Secher, chefkok i Restaurant Kant i Ikast, der har corona-tilpasset sit koncept med blandt andet tilbud på håndlavet klassiske danske retter og et takeaway-menukort. Foto: Tom Laursen

Jette Aaes
Egnsredaktør| jaj@ikastavis.dk

IKAST- De har taget turen til Ikast fra henholdsvis Herning og Holstebro, ægteparrene Madsen og Olesen.

Vi har jo fået 1000 kroner af staten, som vi skal have brugt..., siger Christian Olesen fra Holstebro med et glimt i øjet og en henvisning til regeringens skattefrie engangsbeløb, som skal stimulere forbruget blandt pensionister og efterlønnere.

Under alle omstændigheder tog de fire på frokostudflugt til Restaurant Kant på toppen af morænelandskabet omkring Skelhøje Plantage skabt under næstsidste istid for godt 130.000 år. På anbefaling.

- Jeg har været her med en gruppe veninder, og det var en rigtig god oplevelse. Og den vil jeg gerne vise og dele med min mand og vores gode venner, siger Birthe Madsen.

De fire er kommet for stedets udsigt til det kuperede landskab, den utraditionelt indrettede ottekantede restaurant og for maden, som Birthe Madsen også kunne anbefale.

Livsnydere

Ingen af de fire er golfspillere. Dermed udgør de en stærkt stigende andel af kunderne i restauranten på Remmevej. Ganske vist placeret i forbindelse med Ikast Tullamore Golf Club, men restauranten er offentlig og åben for alle og enhver.

- Nej, vi er ikke golfspillere - vi er livsnydere, smiler Torben Madsen.

- Og her er rigtig flot, smagfuldt, og det lever op fuldt op til forventningerne, selv om min kone har sat dem højt, siger han, inden han går om bord i et stjerneskud.

Netop kvaliteten på tallerkenen har siden restauranten åbnede i juni været chefkok Michael Sechers fokus.

- Vi er kommet rigtig godt fra start, men det er klart, at vi som alle andre i branchen nu også er udfordrede af den nuværende corona-situation med forsamlingsforbud, mundbind og lukketid klokken 22. Det giver udfordringer for gæsterne - og for os, siger Michael Secher.

Rørt i gryderne

Men i stedet for at corona-nedlukke, har Kant rørt endnu mere i gryden og tilpasset sit koncept til den nye virkelighed, hele landet befinder sig i for tiden. Mens blusset for alle fester, selskaber, events og møder forlængst med et suk er slukket ned, har Secher og restaurantens personalet skruet op for flere nye tiltag.

Blandt andet har Kant haft succes med »spis for en hund«.

- Det er klassiske retter, tilberedt fra bunden for bunden, håndlavet kvalitet til hundrede kroner, forklarer Michael Secher.

Såsom wienerschnitzel, paprikagryde og stegt flæsk med persillesovs.

- Jeg går meget op i kvalitet, så eksempelvis flæsk til stegt flæsk har vi testet fra flere leverandører for at finde den helt rigtige slags, og så er rødbederne hjemmesyltede, siger chefkokken.

Varmt og indbydende

Mad for en hundredkroneseddel har foreløbigt været et stort trækplaster, mens en del kunder også har taget takeaway-konceptet til sig - eller rettere med sig hjem.

- For at optimere vores takeaway har vi investeret i nyt emballage, der både holder maden endnu bedre varmt og ser indbydende ud. Begge dele er vigtige parametre for takeaway, siger Michael Secher, der samtidig glæder sig over, at restauranten både med sin beliggenhed midt i unik midtjysk natur og indretningen, som restaurantens indehaver, modetøjsdirektør Jens Poulsen selv og i samarbejde med sin tvillingesøster, stylisten Lene Eriksen, har stået bag, er godt i gang med at bide sig fast blandt midtjyderne.

- Vi er glade for vores golfkunder, men glæder os i mindst lige så høj grad over alle ikke-golfere. De er med til at sætte det helt rigtige præg på stemningen og miljøet i restauranten, siger Michael Secher.

Juletanker

Han er også allerede i gang med tankerne til tilbudene til gæsterne i den kommende tid - uagtet, hvad regeringen tænker at byde ind med af stramninger eller lempelser af restriktionerne.

- I december tilbyder vi ud over vores normale frokost- og aftenmenuer, vores ekstra tilbud og takeway også en julemenu og weekender med gløgg og æbleskiver, og så sælger vi juleand som takeaway til juleaften. De er vokset op hos en avler lige udenfor Herning og er fodret med kløver og hvede for den helt rigtige smag og konsistens i kødet, siger kokken - passioneret om både sit eget og leverandørernes håndværk.

Den ottekantede restaurant i to etager har både god plads og 360 graders udsigt over hele de kuperede morænelandskab, som omgiver Kant på Remmevej i Ikast ved Skelhøje Plantage. Foto: Privat
De har taget turen efter en frokost i Ikast fra Herning og Holstebro - fra venstre er det Birthe Madsen, Christian Olesen, Torben Madsen og Jette Olesen. Foto: Jette Aaes
På menukortet med en strejf af december sild smurt med sennep og dild, stegt i smør og så syltet i lage. Foto: Jette Aaes
Tjener Mette Birk serverer frokostretter. Kant har taget beslutningen om at holde åbent alle ugens syv dage både til frokost og aften - og konceptudvikle sig igennem coronaudfordringerne. Foto: Jette Aaes