Læserbrev: Vi skal holde fast i store bededag

Udgivet:25. januar 2023, 22.53

Læsetid:1 minut

Karl Højhus Jeppesen. Foto: Privatfoto

1 måned siden

LÆSERBREV Afskaffelsen af store bededag er en fejl, som bør stoppes hurtigst muligt. Det er vigtigt at værne om vores kultur, historie og de værdier og dybe rødder, vores samfund står på.

Nogle vil sige, at det jo »bare« er en samling af helligdage, så hvad gør det? Der er meget mere på spil. Kirken og vores traditioner i kirken skal vi kæmpe for. Når vi først begynder at give køb på dem, så forsvinder de lige så stille, indtil der ikke er mere.

Der et altid et argument for forandringerne, men hvis vi ikke stopper op, så visner værdierne. Der er ikke brug for at afskaffe store bededag. Det er bare nemt for nogle politikere. Fortællingen om, at det er for at finde penge til forsvaret, er rent spin. Penge har ingen farve - de kommer ind og ud af samme kasse.

Der er få steder, hvor vi efterhånden i vores samfund kan sidde og bare være. Uden at skulle præstere noget eller være noget eller nogen. Men det kan vi i kirken. Hver en dag vi går ind ad kirkedøren, findes netop denne ro. Også derfor skal vi holde fast i store bededag.