Ikast-Brande Bibliotek: Besøg af tre kvindelige succes forfattere

Kvinderne bag Folkets Skønhed, Stilleleg og Tyskernes Piger holder foredrag i løbet af oktober

4. oktober 2020, 07.02

Lone Theil. Foto: Privat

KULTUR Forfatterne kommer for alvor på besøg på det lokale bibliotek i Ikast-Brande i oktober måned.

Her har man mulighed for at møde kvinderne bag blandt andet ”Folkets Skønhed” – ”Stilleleg” og ”Tyskernes Piger”

I første uge af oktober inviterer Ikast-Brande Bibliotek til foredrag med tre spændende forfattere indenfor forskellige genrer.

Her kommer prisvindende Merete Pryds Helle således til Ikast og fortæller om sine seneste bøger og om skabelsesprocessen når hun arbejder med en ny roman.

Merete Pryds Helle vandt både priser og ros for sin roman ”Folkets Skønhed” og har siden skrevet flere romaner. Hun har i tidens løb været så alsidig, at hun også har skrevet digte, radiospil, computerspil, sms-romaner og et par krimier under pseudonymet Liv Mørk, så der er meget at fortælle om.

Tyskerpigerne omkring Skive

En anden genre skriver Merete Just, som står bag den dokumentariske bog ”Tyskernes piger” om tyskerpigerne omkring Skive. Merete Just lavede i flere år research på historien om Rigmor Andersen, født Johansen (1921-1986), der under besættelsen forelsker sig i en tysk soldat og føder hans barn. Gennem Rigmors historie giver Merete Just et billede af »tyskerpigerne« på Skive-egnen, hvordan deres omgivelser så på dem, og hvordan de håndterede skammen efter krigens afslutning.

Merete Just har skrevet flere dokumentariske bøger og senest slægtshistorisk roman ”Lysets børn” fra Himmerland. Arrangementet bliver lavet i samarbejde med LOF ligeledes på biblioteket i Ikast.

Korrespondentens krimier

I Nørre Snede præsenteres kriminalforfatter og journalist Lone Theils. Hun var i mange år korrespondent i London for forskellige medier, indtil hun besluttede sig til at begynde at skrive.

Lone Theils debuterede i 2015 med romanen ”Pigerne fra englandsbåden”, hvortil hun fik inspiration, da hun læste om en amerikansk seriemorder, som tog billeder af sine ofre, inden han slog dem ihjel. Han havde også taget billeder af to danske piger på Københavns Hovedbanegård, de blev dog fundet i live.

Men Lone Theils tænkte videre, for ”hvad nu hvis...«. Det blev indledningen til en sideløbende karriere som forfatter. Journalistens seneste bog ”Stilleleg” er den fjerde bog med journalisten Nora Sand som hovedpersonen.

Udover de poulære bøger om Nora Sand har Lone Theils også skrevet kriminoveller og senest også et par spændingsbøger for børn med serietitlen ”Det hemmelige detektivbureau”

Disse tre spændende forfatteres bøger kan lånes på biblioteket og altså opleves live i oktober.

Merete Just. Foto: Privat
Merete Pryds Helle. Foto: Privat