Penge til foreningslivet

Udvalg fremme med pengepungen og yder en kvart million kroner

Udgivet:21. maj 2023, 06.00

Læsetid:2 minutter

Flemming Thulstrup
Journalist

TILSKUD Børne-, kultur- og fritidsudvalget havde på det seneste udvalgsmøde tegnebogen fremme for at efterkomme ansøgninger fra seks forskellige foreninger, der har søgt om økonomisk støtte til forskellige projekter.

Det absolut største beløb går til Ikast Rideklub til anlæggelse af en ny udendørs ridebane. Her lyder bevilligen på 99.999 kroner. Der er der tale om en egenfinansiering på 2,8 millioner kroner.

Det næststørste beløb går til Ikast Billard Klub. Her er der søgt om økonomisk støtte til at udvide det nuværelse solcelleanlæg på taget. Det vil koste en kvart million kroner, og her har udvalget besluttet at yde 50.000 kroner til formålet.

Taget på Hedehuset hos Det Danske Spejderkorps i Brande har det rigtig skidt.

Derfor har spejderne, er holder til på Nordlundvej søgt kommunen om en økonomisk håndsrækning. Spejderne har søgt om 62.361 kroner til at lappe det utætte tæg, og udvalget har indstillet, at man fra kommunens side vil betale 46.771 kroner. De resterende 15.590 kroner må spejderne så selv finde.

Yderligere 37.500 kroner sendes også til Brande, nærmere bestem,t Bondegården på Jyllandsvej.

Her har man ansøgt om 45.000 kroner til en haveboring, men det blev altså til lidt mindre, hvilket betyder, at der bliver tale om en egenfinansiering på 12.500 kroner.

Klubhuset på Klovborg Stadion er også blevet tilgodeset med 13.524 kroner. Her var der ansøgt om 17.690 kroner til energioptemering, og endelig er der en slat på 9848 kroner til FDF i Ikast, og også her er der tale om forbedringer, så udgifterne til energi falder.

Udvalget så i øvrigt på fem andre projekter, men de fik alle afslag.

Det drejer sig om FDF Ikast, der ønskede optimering af styring på varmepumper, der anslået ville koste 17.500 kroner og Midtjysk Miniracing Klub, der havde søgt om godt 22.000 kroner til renovering af lokaler og genopbygning af bane i forbindelse med flytning.

Desuden var der afslag til Nørre Snede Gymnastikforening, der ønskede sig et ur og en resultattavle til stadion samt en opvaskemaskine. Det vill løbe op i omkring 30.000 kroner, og så var der afslag til Teaterkompagniet, der ønsker siog wifistyring af varmepumper.

Alle afslæag blev begrundet med, at det ansøgte ikke var nødvendig for foreningens aktivitet.