IVÆRKSÆTTERPARRET I GLUDSTED: Ikke bange for at tage chancer

Udgivet:31. oktober 2018, 12.13

Læsetid:4 minutter

Cecilie Göllnitz og Mads Danielsen. Foto: Jette Aaes

Af Jette AaeS

5 år siden

GLUDSTED Lagersalg begyndte som en personlig passion. Siden blev passionen til en online forretningsidé, som i dag har udviklet sig til en iværksættervirksomhed i vækst i Ikast. Cecilie Göllnitz har tre medarbejdere og er i gang med at ansætte den fjerde, og hendes forretningskoncept, lagersalg.com, kan også være på vej ud på andre markeder end det danske.

Hele vejen har Cecilie Göllnitz nydt opbakning og sparring fra sin mand, Mads Danielsen, der også er iværksætter: I 2009 grundlagde han sin smedevirksomhed, MD Smede i Ejstrupholm, som siden er udviklet og især fra 2015 vækstet til i dag at beskæftige 15 medarbejdere.

- Det har været en stor fordel for mig, at Mads allerede var i gang som selvstændig. Han har bakket op hele vejen, siger Cecilie Göllnitz.

- Jeg har altid vidst, jeg ville være selvstændig. Det løber i familien. Derfor har hverken Cecilie eller jeg været bange for at tage chancer og forfølge de idéer, vi hver især har troet på. Og har altid bakket hinanden op uden at bekymre os om fast indtægt og husleje, siger Mads Danielsen.

Da Cecilie Göllnitz gik på Handelsskolen i Ikast, var hun vild med at gå på lagersalg i frikvartererne.

- Jeg undrede mig over, at det altid var så besværligt at finde ud af hvor og hvornår, et lagersalg foregik. Derfor begyndte jeg at lege med idéerne til en hjemmeside, der kunne give et samlet overblik. Sådan bare mest for sjovt.

Lagersalg.com i luften

Domænet lagersalg.com var ledigt, og så var hun i luften fra hjemmet i Gludsted. Samtidig gik hun på barsel. Efter barslen fik Cecilie Gøllnitz job i en webshop i Brande. Imens websitet og den tilhørende facebookside vækstede. I første omgang solgte hun bannerreklamer på siden. Det gav økonomi til, at hun otte måneder senere, i 2013, kunne sige sit faste job op og koncentrere sig om sin iværksættervirksomhed.

- Efterhånden som antallet af brugere og følgere voksede, kunne jeg begynde at tjene penge på at reklamere for virksomhedernes lagersalg på mine sider.

Snart rykkede lagersalg.com ud af de lejede lokaler i Innovatorium i Birk og ind i en 200 kvm stor industribygning i Ikast. Med plads til administration og til, at Cecilie Göllnitz og de øvrige medarbejdere selv kan holde lagersalg:

- Vi opkøber af og til konkursbo for at få en fornemmelse for at afvikle lagersalg, når vi skal rådgive vores kunder om den praktiske del.

Den vigtige sparring

Udover sin private sparring med Mads Danielsen har Cecilie Göllnitz af og til også brugt Erhvervsrådet som sparring på udviklingen. Især mens hun sad til leje i Innovatorium, hvor hun lige kunne stikke hovedet ind. Hun deltog også i et iværksætterforløb i Erhvervsrådet.

- Sparringen med andre iværksættere er godt for den måde, man anskuer sin egen forretning, og på det sociale plan i forhold til at være omgivet af mennesker.

Desuden fandt Cecilie Göllnitz via Væksthus Midtjylland en støtteordning til at videreudvikle sin hjemmeside. Men den mest værdifulde sparring er foregået derhjemme.

- Jeg startede min smedevirksomhed med et bredt fokus på mange opgaver. Indtil det blev svært. Så besluttede jeg at fokusere på det, jeg er bedst til: Bearbejdning af stålrør. Det rykkede for alvor virksomheden. Det er nok det bedste råd til iværksættere; at finde sin niche, det man gør allerbedst, og fokusere på det, siger Mads Danielsen.

Og hans kone Cecilie Göllnitz er god til lagersalg. Så god, at virksomheden i øjeblikket kigger på markedsanalyser af nærmarkeder som Tyskland og Norge - med henblik på at eksportere konceptet

Eksportvejen oplagt

- I Danmark er jeg stort set alene på området, og fordi jeg var først, er jeg manisfesteret med min side. Men antallet af virksomheder, der holder lagersalg, giver en naturlig grænse for vækst. Derfor er eksport en oplagt vej at gå, siger Cecilie Göllnitz, der også drømmer om engang at sælge sit koncept. Det gør Mads Danielsen bestemt ikke.

- Jeg drømmer om at vækste videre og altid være selvstændig, siger Mads Danielsen.

På trods af en presset dagligdag med travlhed og familie håber Cecilie Göllnitz at få tid til Erhvervsrådets iværksætterevent i næste måned.

- Det er altid dejligt med inspiration - og især med netværk og det sociale samvær, sådan et event også byder på.