Så er der lagt op til fest i byen: Fire bands giver gratis koncert på torvet i Ikast

»Musik på Torvet 2021« er titlen på et nyt tiltag, som både skal dyrke lokale musiktalenter og samtidig være med til at skabe en festlig dag på torvet i Ikast

17. august 2021, 11.49

Fredag 20. august skal der være folkefest på torvet i Ikast. Det mener bestyrelsen i den nye forening »Fest i gaden«, som Robert Bagger (t.v.) og Simon Lindegaard er medstiftere af. Foreningens første arrangement har fået titlen »Musik på Torvet 2021«. Her vil fire lokale bands fra Ikast og Brande stå for den musikalske underholdning fra den mobile scene, og der vil også være mulighed for at købe både mad og drikke på torvet. Koncerten er åben for alle og ganske gratis. Foto: Thomas Vang Nielsen

KULTUR På fredag 20. august bliver dagen, hvor fire bands indtager en mobilscene på torvet i Ikast og sætter gang i musik og fest fra midt på eftermiddagen.

Arrangementet - som har fået navnet »Musik på Torvet 2021« - er åbent for alle og ganske gratis.

- Byen har på grund af corona måtte undvære Ikast Musikliv i to år, og mange tørster efter, at der sker noget. Så det giver vi dem nu, siger ikastboen Robert Bagger.

Han er sammen med Simon Lindegaard, Bjarne Jakobsen og Jens Ole Thorkildsen initiativtagere til stiftelsen af den nye forening »Fest i gaden«, som officielt står bag »Musik på Torvet 2021«.

- Vi er nogle gamle herrer, som tidligere har været med til at lave Ikast Musikliv gennem mange år. Nu sætter vi gang i det her, der er tænkt som støtte til kulturen for kulturens skyld. Og naturligvis også for borgernes skyld, fortæller Simon Lindegaard.

Bands fra Brande og Ikast

Første band på scenen bliver »Rusten Hverdag«.

- De er fra Ikast og har spillet sammen i mange år. Det er moderne rock, jazz og funk med danske tekster, fortæller Simon Lindegaard.

Derefter overtager »HMS - Malmborg/Sørensen« mikrofonerne.

- De er også fra Ikast, og de spiller god dansk kopimusik. 80’er hits, Gasolin, alt det de fleste kender og kan synge med på, siger Simon Lindegaard.

Næste band er det lokale »Givlyd«.

- Det er et nyt band. De spiller kendte numre i nye udgaver, hvor der er tilsat lidt af bandets egen stil, siger Simon Lindegaard og fortsætter:

Bandet »Green-Hill« fra Brande slutter af på scenen og spiller blandt andet folk-rock.

Mulighed for mad og øl

Arrangørerne sørger for scene, teknisk udstyr og toiletvogne.

Til en hyggelig aften hører også god mad. Den leveres af Køkkenpiraterne, som stiller deres foodtruck op på torvet, og der skal selvfølgelig også være mulighed for at slukke tørsten.

Man vil kunne købe almindelige fadøl i baren, men også det lokale Ikast Mikrobryg er på pladsen med deres egne produkter.

Et eventuelt overskud fra ølsalget bliver brugt på fremtidige arrangementer og udvikling af lokale talenter.

- Økonomisk skal vi ikke tjene penge på det her, og vi skal have så få udgifter som muligt. Alle bands spiller gratis, og vi andre hjælper frivilligt. Der er naturligvis nogle udgifter forbundet med at leje plads og udstyr, men der har vi fået en hjælpende hånd fra Ikast-Brande Kommune, Ikast Musikliv og Andelskassen. Uden deres bidrag kunne vi ikke gennemføre arrangementet, fortæller Robert Bagger.

Kunne bare ikke lade være

I hverdagen er 55-årige Robert Bagger leder af Sydbyens dagtilbud, mens 54-årige Simon Lindegaard er leder af Ikast-Brande Musikskole.

Tidligere har vennerne brugt utallige timer af deres fritid på festivalen Ikast Musikliv, men nu er de trådt i baggrunden og lader yngre kræfter stå i spidsen.

- Vi har lavet musikliv sammen i over 20 år, og vi oplevede, at der efterhånden blev så mange administrative opgaver ved så stort et arrangement, at selv om vi begge var til stede på samme plads, var det den tid af året, hvor vi så mindst til hinanden, siger Simon Lindegaard, mens Robert Bagger hurtigt tilføjer, at de to herrer skam slet ikke er løbet tør for energi og idéer.

Støtter lokale musiktalenter

Nu skal det bare foregå i mindre målestok, og derfor opstod »Musik på Torvet«.

Foreløbig er der kun sat en 2021-udgave i søen, men de garvede koncertgutter afviser ikke, at foreningen »Fest i gaden« senere vil hitte på nye tiltag.

- Det her skal på ingen måde ses som en konkurrent til Ikast Musikliv. Tværtimod. De støtter os. Vi forsøger at skabe et grundlag for at dyrke endnu mere af den musik, der senere kan komme til at blive spillet ved musikliv, forklarer Robert Bagger.

Simon Lindegaard supplerer:

- Vi ser det her som en måde at støtte op om de lokale talenter. De skal have mulighed for at spille for et stort publikum. Vi gør det selv, fordi vi har det sjovt med det, og da det jo er gratis, håber vi at se rigtig mange på torvet i Ikast fredag.