Forstærkning før premieren: Guldjagten begynder mod SønderjyskE

FC Midtjylland landede to nye spillere på sidste dag af transfervinduet og står stærkt rustet til foråret. Guldjagten begynder i aften mod SønderjyskE

4. februar 2021, 11.08

Jonas Lössl var en del af det første kuld, da FCM’s akademi slog dørene op i 2004. Han nåede 137 førsteholdskampe, før han i 2014 blev solgt til franske Guingamp. Nu er den 32-årige målmand tilbage i FCM med store ambitioner om guld og Champions League. Foto: FCM

FODBOLD Den korteste vinterpause i nyere dansk fodboldhistorie er forbi.

Efter bare fire ugers opstart sparker FC Midtjylland i aften Superligaen i gang igen, når SønderjyskE kommer på besøg på MCH Arena.

FC Midtjylland synes stærkt rustet til foråret. De danske mestre vandt alle deres træningskampe: 2-0 over AGF, 3-1 mod AaB, 2-0 mod Silkeborg og 2-0 mod Esbjerg. Og på transfermarkedet lykkedes det at fastholde alle profiler og endda supplere med to nye spillere på »vinduets« sidste dag.

Målmand Jonas Lössl er vendt tilbage til FC Midtjylland efter seks et halvt år i udlandet og er klar til at duellere med Jesper Hansen om pladsen i »ulveburet«. Lössl vender hjem med erfaring fra flere end 200 kampe for franske Guingamp, tyske Mainz og engelske Huddersfield.

- Jeg glæder mig meget til at spille om guldet. Det er en stor ambition for mig at vinde titler. Og så har jeg et stort personligt mål om at prøve at spille Champions League. Det ville være fantastisk at gøre med Midtjylland, siger Jonas Lössl, der dog ikke forventer, at han vogter målet i morgen efter bare to træninger med resten af holdet.

Også i forsvaret kom der et nyt ansigt til truppen, før transfervinduet smækkede i mandags. Brasilianske Ailton Ferreira Silva er hentet som supplement til landsmanden Paulinho på venstre back på en kort aftale, der bare løber til 30. juni.

Transfervinduet bød også på salg af marginalspillere som Ronnie Schwartz og Kaan Kairinen samt lejemål for flere spillere, der ikke havde de bedste udsigter til spilletid i FCM.

Men alle profiler er blevet, og det får sportschef Svend Graversen til at se lyst på guldkampen i foråret.

- Jeg er sikker på, at foråret bliver intenst, tæt og spændende - præcis som alle ønsker det. Men vi ved, hvad den her trup er i stand til, og jeg håber og tror på, at det falder ud til vores fordel, understreger Svend Graversen.

Guldjagten begynder i morgen mod SønderjyskE, der pudsigt nok har FCM’s første guldtræner, Glen Riddersholm, stående på sidelinjen. Sønderjyderne har tilmed tre tidligere FCM-spillere i truppen i form af Patrick Banggaard, Rilwan Hassan og Mads Albæk.

Kampen mod SønderjyskE fløjtes i gang torsdag aften klokken 18.00 på MCH Arena.