Endnu en travl uge for FCM

FC Midtjylland møder Braga i Europa League, inden ugen afsluttes hjemme mod formstærke AGF

Udgivet:30. september 2021, 14.26

Læsetid:1 minut

FCM-anfører Erik Sviatchenko udgik med en skade i den seneste hjemmesejr over Randers. I morgen gælder det Braga i Europa Leauge og søndag er AGF gæst i Herning. Foto: Jørn Deleuran

Ole Bitsch
Journalist| obi@herningfolkeblad.dk

FODBOLD Travlhed og et tætpakket kampprogram er ingen uvant virkelighed for FC Midtjylland.

Efter sidste weekends heldige og hårdt prøvede hjemmesejr over Randers FC, der blev nedlagt 1-0 på MCH Arena, venter der atter to kampe i denne uge.

I morgen aften spiller »ulvene« sæsonens anden opgør i Europa League-gruppespillet. Modstanderen på udebane er portugisiske SC Braga, der tabte deres første kamp i puljen - ude mod serbiske Røde Stjerne Beograd.

Mens Braga indtager femtepladsen i deres nationale liga, kan FCM-mandskabet glæde sig over førerpositionen i Superligaen.

Mod Randers var spillet dog på ingen måde imponerende, men sejren kom i hus via fight og anfører Erik Sviatchenkos hovedstødsmål i første halvleg.

- Vi spiller den andendårligste kamp i sæsonen, men når vi kan vinde sådan en kamp, siger det lidt om, hvor langt vi er nået i forhold til vores defensive udtryk, siger FCM-træner Bo Henriksen.

Sviatchenko er tvivlsom

Den defensive disciplin får FC Midtjylland også brug for i torsdagens udebaneopgør i Portugal. Her er matchvinder Sviatchenko tvivlsom. Forsvarskaptajnen udgik med en lyskeskade i matchen mod Randers.

Det kan betyde, at centerforsvareren Daniel Høegh - der senest tog over mod Randers - kan være i spil til både duellen mod Braga og søndagens forestående Superliga-hjemmekamp mod AGF.

Heller ikke på ugens sidste dag kan FCM’erne slappe af.

Således møder AGF frem med tre sejre i træk. Aarhusianerne indledte ellers sæsonen med europæisk exit og en skæv ligastart med blot tre point i de første syv kampe. Men senest er det altså blevet til avancement i pokalturneringen samt fuld plade i Superligaen mod Vejle, Silkeborg og SønderjyskE.

Matchen mellem Braga og FC Midtjylland spilles torsdag klokken 21.00 og vises på TV2 Sport.

Dysten mellem FCM og AGF er sat til søndag klokken 16.00.