Sommer som i gamle dage

Klosterlund Museum med tilbud i sommerferien

6. juli 2020, 08.48

Der bliver rig lejlighed til at prøve kræfter med arbejdet med en af energikilderne fra bedstefars tid på Klosterlund Museum. Foto: Privatfoto

ENGESVANG Klosterlund Museum har i forbindelse med skolernes sommerferie en række tilbud for aktiviteter.

På det hyggelige museum med den smukke beliggenhed, kan sommergæsterne opleve, hvordan arbejdet med tørv foregik på bedstefars tid og prøve kræfter med gamle håndværk.

Museets frivillige tørvearbejdere sætter gang i det gamle, hestetrukne tørveværk og genskaber arbejdsgangene fra dengang Klosterlund var centrum for én af egnens store tørvefabrikker i første halvdel af 1900-tallet.

Som noget nyt i år, tager tørvearbejderne et spring frem i udviklingen indenfor tørveproduktion. Museets smede har nemlig brugt tiden, hvor landet har været lukket ned, på at bygge en rekonstruktion af en tørvemaskine på skinner og med motor! Den skal sættes i sving med dertilhørende lyd og lugt af motorolie.

På Klosterlund Museum kan børn og voksne som regel selv få fingrene i historien.

Derfor har museet lavet nogle særlige kits, så der kan bydes på sanselige og coronasikre sommeroplevelser, der giver hele familien mulighed for nærvær og fordybelse.

Museet har gang i sine aktiviteter tirsdag og onsdag 21. og 22. juli samt søndag 26. juli, og i den følgende uge er der tillige aktiviteter tirsdag og onsdag 28. og 29. juli samt søndag 2. august.