Ikast-Brande synger fortsat med på Spil Dansk

31. januar 2020, 18.00

I slutningen af oktober var flere hundrede elever fra 4.-6. klasse på Uhre Friskole, Dalgasskolen, Præstelundskolen og Blåhøj Skole samlet til skolekoncert i RemisenBrande i anledning af Spil Dansk-ugen Foto: Mikael Lund

IKAST-BRANDE I efteråret deltog Ikast-Brande Kommune for anden gang i Spil Dansk-ugen. Fordelt over det meste af kommunen blev der afviklet forskellige sang- og musikaktiviteter med fokus på dansk musik.

Arrangementet gentages i 2020, men på anbefaling af direktør for Børn og Fællesskaber, Rasmus Byskov Nielsen – og med fuld accept fra styregruppen bag Spil Dansk i Ikast-Brande – nedgraderer man i år fra premium- til basicpakken. Premium kostede i 2019 37.000 kroner, og med nedgraderingen opnås en besparelse på 9.000 kroner. Ændringen kommer i praksis til at medføre mere lokalt musik og færre eksterne tilkøbte aktiviteter.

Samtidig skal samarbejdet mellem Musikskolen og folkeskolerne øges ved, at Danmarks Fællessang Live afvikles som skolekoncerter i fællesskab mellem parterne.