Seminariet får glæde af forhøjet grundtilskud

Grundtilskud til små videregående uddannelser er godt nyt for Nr. Nissum og Skive, og altså også for seminariet i Ikast

Udgivet:28. november 2017, 11.40

Læsetid:1 minut

Af Jan Anderschou jaa@ikastavis.dk

6 år siden

Undervisning Radikale Venstre er glad for forhøjet grundtilskud til små videregående uddannelser. Partiet havde krævet fordoblet grundtilskud til mindre videregående uddannelser. Partiet ønskede det bl.a. for at kunne bevare læreruddannelserne i Skive og Nr. Nissum samt pædagog uddannelsen i Ikast. Aftalen blev landet fredag og medfører, at grundtilskuddet bliver forhøjet til 2 mio. kr., og hver institution kan bruge 12 mio. kr. om året på mindre uddannelser.

Det glæder det vestjyske radikale Folketingsmedlem, Andreas Steenberg der udtaler:

- Radikale Venstre vil flytte uddannelser ud af universitetsbyerne. Det er blevet for centraliseret de seneste år. Derfor kæmpede vi for det her grundtilskud. Og det lykkedes. Det er vi glade for. Jeg håber det vil sikre de små uddannelser i vores landsdel.

- Uddannelse er centralt for udvikling af velfærd og erhvervsliv. Derfor er det forkert, når det hele samles i få byer. Så samler man også udviklingen få steder. Den her reform af bevillingerne er et skridt på vejen. Det næste er at beslutte udflytning af studiepladser og droppe regeringens stordriftsbesparelser, siger Andreas Steenberg (R).