Kirker rykker sammen i naturen

FRILUFT | Alle sogne i det gamle Ikast Kommune holder fælles frilufts-gudstjeneste anden pinsedag

4. juni 2014, 09.05

KIRKE | Anden pinsedag, 9. juni, bliver der en fælles gudstjeneste for alle sogne i det tidligere Ikast Kommune, hvilket vil sige Bording, Christianshede, Engesvang, Faurholt, Fonnesbæk, Ikast og Isenvad. Det bliver en friluftsgudstjeneste fortæller sognepræst Anne Røndal, Engesvang, som har tilrettelagt gudstjenesten sammen med sognepræst Jens Peter Garne, Ikast.

- Alle syv sogne har gode erfaringer med friluftsgudstjenester i sommerhalvåret og nu vil vi prøve at gå sammen anden pinsedag, som man også gør mange andre steder. Når man laver gudstjenester over sognegrænserne, fortæller man jo også, at kirken er større end det enkelt sogn, og at vi menneskers liv hænger sammen, siger Anne Røndal.

Hun oplyser, at gudstjenesten fejres på et af de mest øde steder på egnen, nemlig ved Isenbjerg i kanten af Gludsted Plantage mellem Isenvad, Hjøllund og Gludsted.

- Det er et helt enestående område, som man skylder sig selv at besøge på et tidspunkt. Når man står på toppen af Isenbjerg, kan man godt forestiller sig, hvordan højen var en ø i de rivende floder, som afsluttede sidste istid. Så gudstjenesten kunne måske være en anledning til at opleve stedet, hvis man ikke har været der før.

Jens Peter Garne oplyser, at det bliver en relativ enkel gudstjeneste med altergang. Salmesangen vil blive akkompagneret af Ikast FDF Brassband.

- Vi vil forsøge at gøre det relativt kort. Vi ved jo endnu ikke, hvordan vejret bliver, med gudstjenesten bliver gennemført uanset om det skulle regne den dag, siger Jens Peter Garne, der dog vælger at tro, at pinsesolen vil stråle ned på den lyngklædte skråning.

Efter gudstjenesten bliver der serveret kaffe og kage.

Deltagerne i gudstjenesten skal selv medbringe noget at sidde på, og det vil være nemmest at komme til stedet, hvis man kører ind fra Tyvkærvej, som er vejen mellem Isenvad og Hjøllund.